Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Riga futbolisti viesos zaudē Sofijas CSKA komandai UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlē

Latvijas futbola klubs Riga ceturtdien, debitējot Eirokausos, cieta zaudējumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē, viesos ar rezultātu 0:1 (0:0) atzīstot titulētā bulgāru kluba Sofijas CSKA pārākumu.

Bulgārijas komanda vienīgos vārtus guva spēles 49.minūtē, kad precīzs bija CSKA portugāļu pussargs Tjagu Rodrigešs.

"Riga" aizvadīja cienījamu spēli, taču vienīgos vārtus ielaida pēc pretinieku tālsitiena no aptuveni 30 metriem. Tikmēr viesiem lieliska iespēja bija pirmā puslaika izskaņā, kad izgājienu vienatnē pret pretinieku vārtsargu Vitautu Čerņauski no Lietuvas neizmantoja Milans Vušurovičs.

Spēles beigās pārsvars bija mājiniekiem, taču "Riga" spēja saglabāt sev cerības uz uzvaru divu maču summā.

CSKA pa rīdzinieku vārtiem sita 17 reizes, taču tikai trīs gadījumos bumba lidoja vārtu rāmī, kamēr "Riga" izdarīja vien trīs sitienus, bet divos gadījumos bumbu nācās tvert vārtsargam.

Atbildes spēle pēc nedēļas notiks Rīgā.

Jau ziņots, ka pārējie divi Latvijas klubi UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju sāka ar mainīgām sekmēm. Tā "Ventspils" savā laukumā ar 5:0 (5:0) sagrāva Albānijas komandu Ģirokastras "Luftetari", četrus vārtus gūstot nigēriešu uzbrucējam Adelekem Akinjemi, bet "Liepāja" savās mājās ar 0:3 (0:0) zaudēja Zviedrijas klubam Gēteborgas "Hacken".

Tieši ambiciozajai "Riga" vienībai pirmajā kvalifikācijas kārtā ticis zināmākais pretinieks, jo Sofijas CSKA par savas valsts čempioni kļuvusi 31 reizi, kas ir visu laiku labākais sasniegums.

Tiesa, pēdējos gados CSKA klubs piedzīvojis grūtus laikus, cīnījies ar naudas problēmām, tika izmests no augstākās līgas un arī ticis pie citiem īpašniekiem. Iepriekšējo reizi Sofijas vienība Bulgārijas čempionātā uzvarēja 2008.gadā, bet pēdējos divus gadus tā bijusi valsts vicečempione.

CSKA sastāvā savulaik ir spēlējuši Latvijas futbolisti Viktors Morozs un Maksims Uvarenko.

Bulgārijas vadošā futbola līga sezonu uzsāks jūlijā, bet CSKA pirms mača ar "Riga" aizvadīja piecas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja trīs uzvaras, bet divus pēdējos mačus noslēdza neizšķirti, tiekoties ar Ukrainas grandu Doņeckas "Šahtar" (0:0) un Dānijas klubu "Brondby" (3:3).

Tikmēr "Riga" komandai pirms šī mača bija sešu uzvaru sērija, no kurām piecas gūtas virslīgā.

Pagājušajā sezonā "Liepājas" komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur divu spēļu summā piekāpās Lietuvas klubam Marijampoles "Sūduva", bet "Ventspils" jau pirmajā kārtā atzina Islandes vienības Reikjavīkas "Valur" pārākumu. Tikmēr "Riga" futbolistiem šī būs debija Eirokausos.

"Liepājai" Eirokausos būs jāspēlē bez sava ģenerālsponsora "Mogo" nosaukumā. Līdzīgu praksi klubs piekopa jau pērn.

Šosezon Latvijas futbola virslīgā kopvērtējuma galvgalī ar 34 punktiem 13 spēlēs ir RFS, bet 28 punkti 14 mačos ir "Riga" vienībai. No tās par trīs punktiem atpaliek 13 mačus aizvadījusī "Liepāja"/"Mogo", kamēr pirmajam trijniekam ar 23 punktiem 14 dueļos seko Jūrmalas "Spartaks", bet 22 punkti 13 cīņās ir "Ventspilij".

Vēl 11 punktus iekrājusi "Jelgava". Četri punkti ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir divi punkti.

Aizvadītajā nedēļā visi trīs Latvijas klubi, kuri startēs UEFA Eiropas līgā, veiksmīgi pārvarēja Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālu, uzvarot zemāku līgu komandas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi