Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Saint-Germain negaidīti zaudē Lille un nenodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes Saint-Germain (PSG) komanda svētdien izbraukumā ar 1:5 (1:1) negaidīti pārliecinoši zaudēja tuvākajai sekotājai Lille. Līdz ar to PSG otro nedēļu pēc kārtas nenodrošināja iespēju jau sesto reizi pēdējo septiņu gadu laikā uzvarēt Francijas čempionātā. Tāpat Parīzes komanda vietējā līgā tik smagu zaudējumu nebija piedzīvojusi desmit gadus.

Savukārt piecus vārtus Francijas čempionāta mačā PSG nebija ielaidusi kopš tālā 2000.gada, bet 2009.gadā tā Bordo Girondins vienībai zaudēja ar 0:4.

Lai kļūtu par čempioni, PSG vienībai svētdien būtu pieticis ar neizšķirtu.

Tiesa, pašreizējo Francijas čempionu pārsvars pār Lille komandu joprojām ir 17 punkti. Ja PSG trešdien izdosies uzvarēt Nantes, tā kļūs par čempioni, lai gan līdz sezonas beigām tai būs atlikuši seši mači.

"Mēs būsim čempioni, tomēr arī zaudēt jāprot labā manierē," pauda viens no PSG līderiem Kilians Mbapē, kuram svētdien divi vārti netika ieskaitīti no aizmugures stāvokļa. "Nevaram zaudēt savu identitāti un ielaist trīs, četrus un piecus vārtus. Zaudējumi gadās, bet šādas neveiksmes nav normālas."

Svētdienas spēles lielāko daļu PSG aizvadīja mazākumā, jo 36.minūtē sarkano kartīti nopelnīja komandas vienīgo vārtu autors Huans Bernats. Savukārt Lille labā pa vārtiem iesita Nikolā Pepē, Žonatans Bamba, Gabriels un Žuzē Fonte, kamēr rezultātu atklāja Parīzes komandas aizsargs Tomā Menjē, 7.minūtē raidot bumbu savos vārtos.

Tikmēr trešajā vietā esošā Lionas Olympique piektdien izbraukumā ar 1:2 (1:1) piekāpās Nantes futbolistiem.

Pēc šī mača Lionas komandas galvenais treneris Bruno Dženesio paziņoja, ka pēc sezonas atstās amatu.

Savukārt Saint-Etienne svētdien savu skatītāju priekšā ar 3:0 (0:0) uzvarēja Bordo Girondins. Uzvarētājiem divus vārtus iesita aizsargs Matjē Debušī.

Francijas čempionāta kopvērtējumā līderei PSG ir 81 punkts 31 mačā, kamēr otrajā vietā ar 64 punktiem 32 cīņās ir Lille. Trešo pozīciju ar 56 punktiem ieņem Lionas Olympique, bet pirmo četrinieku ar 53 punktiem noslēdz Saint-Etienne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi