Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Skonto futbolisti ļoti svarīgā virslīgas mačā uzvar Jelgavu

Svarīgu panākumu Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta spēlē starp divām čempionu titula pretendentēm sestdien guva Rīgas Skonto, kas ar rezultātu 2:0 (1:0) izbraukumā pieveica Jelgavu.

Pirmajā puslaikā bumbu savos vārtos ieraidīja jelgavnieku futbolists Valērijs Redjko, bet otrajā puslaikā 11 metru soda sitienu realizēja Andrejs Kovaļovs. Panākumu Skonto guva, neskatoties uz spēlēšanu bez vairākiem pamatsastāva spēlētāju.

Mačs sākās nervozi un jau astotajā minūtē Skonto rezultatīvākais spēlētājs Vladislavs Gutkovskis notrieca Jelgavas vārtsargu Kasparu Ikstenu, raidot bumbu vārtos. Laukumā izcēlās grūstīšanās un Skonto uzbrucējs tika pie brīdinājuma. Turpinājumā spēle kļuva mierīgāka, bet pēc spēlētas pusstundas uz Skonto vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens - Renārs Rode nogāza Vjačeslavu Suškinu, tomēr Borisa Bogdaškina "pendeli" atsita visu vārtsargs Andrejs Pavlovs.

Tomēr pirmajā puslaikā rezultāts tika atklāts - 42.minūtē pēc stūra sitiena pie mājinieku vārtiem bumba no vietējā spēlētāja Redjko galvas ielidoja vārtos un Skonto pārņēma vadību.

Otrā puslaika sākuma daļā viens pret Jelgavas vārtiem izskrēja Gutkovskis, tomēr raidīja bumbu pret pārliktni. Neskatoties uz visiem Jelgavas centieniem gūt vārtus, vēlreiz izcēlās tieši Skonto - Mārcis Ošs soda laukumā nogāza Ivanu Lukjaņuku, bet 11 metru soda sitienu iesita Kovaļovs.

Jelgava virslīgā piedzīvoja pirmo zaudējumu kopš 6.jūnija, pārtraucot četru uzvaru sēriju. Savukārt Skonto iepriekšējā nedēļā intrigām bagātā mačā ar 1:2 piekāpās Ventspilij.

Šajā mačā Skonto komandai nevarēja palīdzēt viens no tās līderiem Artūrs Karašausks, kurš izcieš mēnesi ilgu diskvalifikāciju par nekārtībām iepriekšējā mačā pret Ventspili. Tāpat rīdziniekiem nevarēja palīdzēt arī ganietis Ofosu Apija un Igors Kozlovs.

Šī abām komandām bija ceturtā tikšanās reize šosezon, bet iepriekšējos trijos dueļos katra komanda bija izcīnījusi pa panākumam un fiksēts viens neizšķirts.

Kā zināms, šīs virslīgas kārtas izspēle sākās piektdien, kad pastarīšu duelī Daugavpils izbraukumā ar 2:0 pieveica Metta/Latvijas Universitāti, kas tādējādi pietuvojusies pārspēlēm par vietas saglabāšanu valsts augstākajā līgā. Savukārt kārtas pēdējā spēlē svētdien Jūrmalas Spartaks uzņems virslīgas līderi Liepāju.

Virslīgas kopvērtējumā Liepājai ir 40 punkti 19 spēlēs, bet uz otro vietu ar 36 punktiem 20 cīņās pakāpusies Skonto, kas tagad par diviem punktiem apsteidz Jelgavu. Tikmēr 30 punktus 19 cīņās iekrājusi pašreizējā čempione Ventspils.

Stabilu piekto vietu ar 18 punktiem ieņem Jūrmalas Spartaks, bet Daugavpils ar 14 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz Metta/LU.

Nākamajā kārtā centrālajā mačā sagaidāms duelis starp Liepāju un Jelgavu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi