Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss
Spartaka desmit gadu ilgais ceļš pēc zelta: spilgti leģionāri, treneru un sastāva maiņas.

Spartaka tituls: Pamatā stabila aizsardzība

Daudz punu tika uzdauzīts līdz pirmajam čempionu titulam. Latvijas futbola virslīgā šosezon triumfēja Spartaks Jūrmala, kuram šī bija desmitā sezona kopš kluba dibināšanas.

Viens no pēdējā panākuma galvenajiem iemesliem bija stabila aizsardzība – jūrmalniekiem visā čempionātā bija vismazāk ielaisto vārtu (19). Pragmatisms ir kluba vizītkarte tikai pēdējos gados. Pirms pieciem gadiem, kad jaunākais Jūrmalas futbola klubs debitēja virslīgā, Spartaks izcēlās tieši ar pretējo – uguņošanu uzbrukumā un snieguma nestabilitāti. Diena atskatās uz kluba filozofijas, sastāva, treneru maiņām un citiem aspektiem, kas traucēja ambiciozajam klubam pie medaļām tikt jau agrāk.

Kā atzīst kluba direktors un dibinātājs jau no pirmsākumiem Spartaks Melkumjans, sākotnēji bijusi doma iekļūt Latvijas 1. līgā. Nekādu vairāk tālejošu plānu tobrīd nebija. Šis mērķis tika īstenots jau pirmajā sezonā pēc kluba dibināšanas, bet vēl pēc četriem gadiem tika sasniegta virslīga. Pirmajā gadā virslīgā Spartaks lika par sevi runāt visai pašmāju futbola sabiedrībai. Spilgti leģionāri (visvairāk līdz šim klubā izcēlies Patriks Tvumasi no Ganas, pašlaik 22 gadus vecais uzbrucējs pirms četriem gadiem lika savai zvaigznei iemirdzēties tieši Spartaka kreklā. Nu viņš pārstāv Kazahstānas Astana, kuras rindās ir arī guvis vārtus UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā) un regulāri līderiem atņemti punkti sezonas sākumā deva ieganstu Spartaku uzlūkot starp medaļu pretendentiem. Taču pēc pirmajām neveiksmēm vasarā sekoja nemitīga līderu atrādīšanās ārzemju klubos. Mērķis bija skaidrs – pārdot jaunos talantus un nopelnīt, taču daudzus izbrīnīja tas, ka tā dēļ klubs gatavs ziedot savu konkurētspēju virslīgā.

Nemitīgas treneru un sastāva maiņas raksturoja Spartaka klubu pirmajos divos trīs gados virslīgā. Kā skaidro Melkumjans, tas viss darīts, lai klubs varētu savilkt galus. Par kluba pelnīšanu ar transfēriem vien runāt nevar. Arī Jūrmalas domes palīdzība kluba izveidē nav bijusi liela. 

Visu rakstu par Spartaka panākumu un Latvijas futbola virslīgas pēdējās kārtas notikumiem lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi