Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valmieras futbolisti virslīgā zaudē punktus Daugavpilī, palielinot intrigu

Turnīra līdere "Valmiera" svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 30.kārtas noslēdzošajā mačā izbraukumā spēlēja neizšķirti ar "Daugavpili". Spēle beidzās ar rezultātu 1:1 (1:1). Valmierieši tuvākos sekotājus sešas kārtas pirms beigām apsteidz vairs tikai par pieciem punktiem.

Vadībā viesi izvirzījās 37.minūtē, kad pēc stūra sitiena no kreisās malas Daniels Balodis ar galvu pāradresēja bumbu Raimondam Krollim, kurš to no vārtu priekšas raidīja vārtos, - 1:0 "Valmieras" labā.

Izlīdzinājumu pēc brīvsitiena "Daugavpils" panāca puslaika kompensācijas laika vienīgajā pieliktajā minūtē, kad pēc Rodolfo Gonsaless piespēles bumbu vārtu labajā stūrī ar galvu raidīja Idovu Akintola, - 1:1.

77.minūtē bumba vēlreiz pabija mājinieku vārtos pēc Baloža raidījuma ar galvu, taču Krollis vārtu gūšanas brīdī iegrūda vārtos vārtsargu Vladislavu Kurakinu.

Daugavpilieši augusta beigās, uzvarot "Metta" ar 3:2, pārtrauca astoņu neveiksmju sēriju, taču turpinājumā zaudēja "Auda" ar 0:2, spēlēja 0:0 ar "Tukums 2000"/"Telms" futbolistiem, bet pēdējā aizvadītajā mačā ar 1:3 atzina RFS pārākumu.

"Valmiera" ir izstājusies gan no Latvijas kausa izcīņas, gan Konferences līgas, un virslīgas mačos klubs nebija zaudējis kopš 30.jūnija, taču septembra sākumā pārtrūka valmieriešu nezaudēto maču sērija, piekāpjoties "Liepājai" ar 0:1. Pēc neveiksmes valmierieši atgriezās uz panākumu takas un uzvarēja "Riga" ar 3:1 un Jūrmalas "Spartaku" ar 6:1.

Pirmā abu komandu tikšanās reizes šosezon noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, otrajā mačā ar 1:0 uzvarēja "Valmiera", trešajā spēlē sagraujot daugavpiliešus ar 5:1.

Piektdien "Riga" ar 4:1 uzvarēja Salaspils "Super Nova", bet sestdien "Tukums 2000"/"Telms" ar 1:0 pārspēja "Auda", RFS ar 6:0 sagrāva "Metta", un "Liepāja" ar 5:2 guva panākumu pār "Spartaku".

Turnīra tabulas galvgalī pēc 30 mačiem ar 71 punktu ir "Valmiera", 66 punkti ir "Riga" un RFS futbolistiem. Ceturtā ar 57 punktiem ir "Liepāja", piektā ir "Auda" ar 47 punktiem, sestā - "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kurai ir 33 punkti, kamēr "Daugavpils" ar 29 punktiem ir septītā. 21 punkts ir "Metta", bet pa 18 punktiem - Jūrmalas "Spartakam" un "Super Nova".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi