Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils virslīgas sezonu sāk ar uzvaru pār Spartaku; RFS pārspēj Liepāju

Ventspils svētdien jaunās Optibet Latvijas futbola virslīgas pirmā kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja Jūrmalas Spartaku, savukārt RFS ar 2:0 (0:0) pārspēja Liepāju.

Ventspilniekiem vārtus guva Tosins Aijeguns un Amansiu Fortešs, bet jūrmalniekiem savā 31 gada jubilejā izcēlās pieredzējušais uzbrucējs Edgars Gauračs.

Laukuma saimniekiem jau no pirmajām minūtēm bija pārsvars, kas 26.minūte nesa augļus, Aijegunam ar precīzu sitienu  noslēdzot ātru uzbrukumu. Arī puslaika otrajā pusē Ventspils futbolisti saimniekoja laukumā, bet pārsvaru viņiem izdevās dubultot vien 58.minūtē, kad pēc Spartaka kļūdas aizsardzībā Fortešs panāca 2:0.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikusi pusstunda, savā 99.spēlē virslīgā laukumā devās Gauračs. Viņš 86.minūtē meistarīgi apveda pretiniekus un vienus vārtus atguva, bet neglāba Spartaku no zaudējuma.

Mačā neiztika bez vairākiem asumiem un pārkāpumiem, abām komandām kopā iekrājot deviņas dzeltenās kartītes.

Gan Ventspils, gan Spartaks komandās šajā starpsezonā notikušas ievērojamas sastāva izmaiņas, turklāt par jūrmalnieku galveno treneri kļuvis itāļu speciālists Nuncio Dzavetjēri, kurš savulaik pusotru gadu vadīja tieši ventspilniekus. Lielākās izmaiņas pirms sezonas skārušas tieši Jūrmalas klubu, jo to atstājuši tādi iepriekšējā gada līderi kā Aleksejs Višņakovs, Aleksandrs Kosoričs, Jevgeņijs Kobzars, Kaspars Svārups un Artemijs Maļejevs, bet sastāvs papildināts ar vairākiem gados jauniem spēlētājiem, tostarp leģionāriem. Starp zināmākajiem Spartaks papildinājumiem ir Vitālijs Rečickis, Vitālijs Smirnovs, Ņikita Bērenfelds, Artis Jaudzems un vārtsargs Vitālijs Meļņičenko.

Tikmēr Latvijas vicečempionē Ventspilī vairs nebūs tādu spēlētāju kā pussargs Ritvars Rugins, aizsargi Nauris Bulvītis un Vitālijs Jagodinskis, kā arī jau pieminētie Rečickis un Meļņičenko, bet vienībai pievienojušies pussargi Romans Mickevičs, Jevgeņijs Kazačoks, Ingars Sarmis Stuglis, uzbrucējs Kaspars Svārups, talantīgais vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs un citi futbolisti.

Ventspils pagājušajā sezonā virslīgā bija otrā, kamēr Spartaks pēc diviem čempiontituliem palika piektajā vietā un bez iespējām startēt Eirokausos.

Tikmēr pērnā gada Latvijas futbola čempionāta bronzas medaļu laureāte RFS svētdien ar 2:0 (0:0) pārspēja Liepāju. RFS labā vārtus guva Tomāšs Šimkovičs un Maksims Marusičs.

Pirmajā puslaikā abas komandas daudz taustījās, neveidojot bīstamus uzbrukumus, bet otrā puslaika sākumā liepājniekiem bija izcila iespēja izvirzīties vadībā, taču Danu Spataru no pāris metriem sita garām tukšiem vārtiem. Spēles 70.minūtē otrā laukuma galā no tuvas distances ar galvu bumbu gar vārtu stabu sita RFS uzbrucējs Alēns Kuadio.

RFS vadībā izvirzījās astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Šimkovičs nolika sev bumbu pa sitienam un ar otro pieskārienu no soda laukuma dziļuma trieca to pretinieku cietoksnī. Tas gan mājiniekus neapturēja, un pamatlaika priekšpēdējā minūtē Marušics panāca 2:0. RFS vārtus guva pēc tam, kad Roberta Savaļnieka sitienu meistarīgi atvairīja Liepājas komandas vārtsargs Kristaps Zommers, bet pirmais pie atsistās bumbas bija Marušics, ukrainim pieliekot punktu RFS uzvarai.

Šajā mačā pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma oficiālajās spēlēs laukumā atgriezās Artūrs Zjuzins, kurš nospēlēja mača noslēdzošo pusstundu.

RFS komanda piesaistījusi ventspilnieku aizsargus Nauri Bulvīti un Vitāliju Jagodinski, bet no Riga pārnācis bijušais Latvijas izlases pussargs Artūrs Zjuzins, kā arī Alans Siņeļņikovs un vairāki leģionāri. Tikmēr šajā vienībā vairs nebūs redzams viens no tās līderiem Kaspars Dubra, kurš ir devies leģionāra gaitās uz Kazahstānu, un gruzīns Laša Šergelašvili, kā arī bijušais valstsvienības pussargs Dāvis Indrāns, kurš pārcēlies uz Jelgavu.

Lielas pārmaiņas starpsezonā piedzīvoja arī Liepāja, jo vispirms tās prezidenta amatu atstāja Māris Verpakovskis, kurš tagad darbojas tieši RFS komandā. Liepājniekiem pievienojušies tādi Latvijā zināmi futbolisti kā uzbrucējs Vladislavs Kozlovs un vārtsargs Kristaps Zommers, kurš pirms tam vairākus gadus spēlēja Itālijas zemākajās līgās, bet komandas rindās vairs nebūs tādu spēlētāju kā aizvadītās sezonas labākais vārtu guvējs Ģirts Karlsons, Leonels Strumija un Verners Apiņš.

RFS pagājušajā sezonā guva trešo vietu, kas tai šogad ļaus debitēt Eirokausos, kamēr Liepāja bija ceturtā.

Jau ziņojām, ka jaunās virslīgas sezonas pirmā kārta iesākās sestdien, kad čempione Riga viesos ar 1:0 pārspēja Jelgavu, bet Daugavpils savu skatītāju priekšā ar tādu pašu rezultātu pieveica Metta/LU futbolistus. Tā kā turnīrā ir nepāra komandu skaits, tad tikai nākamnedēļ turnīrā iesaistīsies Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā kļuvis par vienu komandu vairāk, turnīrā startējot deviņām vienībām. Plānots, ka nākamajā sezonā virslīgas turnīrā spēlēs jau desmit komandas.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

ziņa papildināta ar RFS un Liepājas spēles iznākumu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi