Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Angļu aizsargs Kouls liek punktu savai karjerai

Pazīstamais angļu futbola aizsargs Ešlijs Kouls nolēmis likt punktu savai karjerai, paziņojis 38 gadus vecais futbolists.

Kouls savu karjeru noslēdza iepriekšējā sezonā, kad pārstāvēja sava bijušā komandas Frenka Lemparda tobrīd trenēto Anglijas pēc spēka otrās līgas vienību Dārbi County. Savā pēdējā sezonā Kouls nospēlēja vien deviņus mačus.

"Pēc pamatīgām pārdomām nonācu pie secinājuma, ka ir laiks likt punktu futbolista karjerai un atvērt jaunu nodaļu, kas, cerams, būs trenera arods," intervijā Sky Sports teica Kouls.

No 1999. līdz 2014. gadam viņš pārstāvēja Londonas komandas. Vispirms viņš septiņas sezonas bija Arsenal sastāvā, vienu sezonu pavadot īrē Crystal Palace. Pēc tam viņš pretrunīgi vērtētā transfēru darījumā nonāca Chelsea rindās, kur pavadīja astoņas sezonas.

Karjeras laikā viņš trīs reizes kļuva par Anglijas čempionu (divreiz ar Arsenal, vienreiz ar Chelsea), septiņas reizes triumfēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā (četrreiz ar Chelsea, trīsreiz ar Arsenal) un pa reizei virs galvas cēla UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas trofejas (abas ar Chelsea).

Pēc karjeras Anglijas premjerlīgā viņš pa divām sezonām nospēlēja Itālijas A sērijas komandā AS Roma un Amerikas futbola līgas (MLS) vienībā Losandželosas Galaxy.

Anglijas izlases sastāvā Kouls kopš 2001. gada aizvadīja 107 mačus, ar vārtu guvumiem neizceļoties. 2010. gadā Kouls tika atzīts par Anglijas labāko futbolistu.

Pēc neiekļūšanas Anglijas izlases sastāvā dalībai 2014. gada Pasaules kausa finālturnīrā Kouls paziņoja par savu gaitu beigšanu valstsvienībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi