Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Ar favorītismu pret Kaukāza klubiem neapmierinātie futbola fani masveidā boikotē Krievijas čempionāta spēles

Citkārt savstarpēji naidīgie Krievijas klubu fani bezprecedenta akcijā pameta futbola stadionus, protestējot pret rīkotāju īpašo labvēlību Ziemeļkaukāza reģiona klubiem.

Maskavas CSKA un "Spartak" fani kopīgi nosodīja Krievijas Futbola savienību (KFS) par nevienlīdzīgu attieksmi pret Krievijas čempionātā spēlējošajiem klubiem. Protestiem pievienojās arī Maskavas "Lokomotiv" līdzjutēji, otrdien dodoties prom no stadiona, kad bija pagājusi stunda kopš spēles pret Naļčikas "Spartak" sākuma.

Krievijas Ziemeļkaukāza klubi ar skaidru Kremļa atbalstu pēdējā laikā piedzīvojuši lielu finanšu pieplūdumu, lai radītu iespaidu par stabilitāti un veiksmīgu attīstību reģionā. Finanšu rocības pieaugums ļāvis Kaukāza klubiem iegādāties augsta līmeņa spēlētājus, kas veicinājis arī sportisko rezultātu kāpumu.

Trešajā vietā Krievijas premjerlīgā ir Brazīlijas futbola zvaigznes Roberto Karlosa pārstāvētais Dagestānas klubs "Anži", kura mājvieta Mahačkala vairāk zināma pēc islāmistu sarīkotajiem uzbrukumiem. Savukārt Čečenijas klubs Groznijas "Terek" galvenā trenera amatā nolīga leģendāro holandieti Rūdu Gulitu, kuru reģiona līderis Ramzans Kadirovs atlaida pēc nepilna pus gada darba.

Maskavas klubu fani uzskata, ka dienvidu komandu panākumu pamatā ir KFS vienaldzība pret finanšu pārkāpumiem klubu vadībā, kā arī tiesnešu nevienlīdzīgā attieksme. Maskavas "Spartak" un CSKA fani izplatītajā paziņojumā arī vainoja Ziemeļkaukāza vietējo varu viesu komandu līdzjutēju drošības ignorēšanā.

Protestējot pret KFS rīcības trūkumu, ļoti daudzi līdzjutēji 7.jūnijā Sanktpēterburgā pameta tribīnes Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē, kurā Krievijas izlase uzņēma Armēnijas futbolistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi