Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar Pavāra vārtiem Bayern uzvar FIFA Klubu pasaules kausa finālā

Vārtus gūstot Benžaminam Pavāram, Vācijas futbola klubs Minhenes Bayern ceturtdien Katarā uzvarēja FIFA Klubu pasaules kausa finālā.

Bavārijas klubs finālā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Čempionu līgas 2020.gada uzvarētāju San Nikolasas de los Garsas "Tigres UANL" no Meksikas.

Fināls notika "Education City Stadium", kur norisināsies 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra spēles.

Vārtus Pavārs guva mača 59.minūtē, kad trieca vārtos pie viņa soda laukumā atlēkušo bumbu.

Vārtu guvums tika apstiprināts vien pēc video atkārtojuma noskatīšanās.

Pirmoreiz video atkārtojuma palīdzība bija vajadzīga 18.minūtē, kad bumba pirmoreiz pabija meksikāņu vārtos. Atkārtojumā bija redzams, ka Džošua Kimmihs bijis aizmugurē.

Vācu klubs dominēja visas spēles laikā par spīti tam, ka spēlēt nevarēja uzbrucējs Tomass Millers, kuram īsi pirms spēles tika konstatēta saslimšana ar Covid-19.

"Bayern" par kausa ieguvēju kļuva ceturto reizi, Klubu pasaules kausā un tā priekštecē Starpkontinentālajā kausā uzvarot arī 1976., 2001. un 2013.gadā.

Minhenes vienība izcīnīja savu sesto trofeju gada laikā. "Bayern" pēdējā gada laikā uzvarējusi arī Vācijas bundeslīgā, Vācijas kausā un Superkausā, kā arī Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgā un UEFA Superkausā.

Bavārijas klubs pusfinālā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Ēģiptes vienību "Al Ahly", kas ceturtdien izcīnīja trešo vietu turnīrā, pēc bezvārtu neizšķirta pēcspēles sitienos ar 3:2 pieveicot Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) prestižākā klubu turnīra "Copa Libertadores" uzvarētāju Brazīlijas vienību Sanpaulu "Palmeiras".

Iepriekšējās sezonas Āfrikas Futbola konfederācijas (CAF) Čempionu līgas uzvarētājai "Al Ahly" piektajā sitienu sērijā vārtus guva nigērietis Džuniors Adžaji, kamēr brazīliešiem to pašu nespēja izdarīt Felipe Melu.

"Bayern" un "Palmeiras" klubiem uzreiz bija nodrošinātas vietas pusfinālā.

FIFA Klubu pasaules kauss Dohā sākotnēji bija paredzēts decembrī, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tas pārcelts uz februāri.

Šogad futbolisti par FIFA Klubu pasaules kausu cīnījās 17.reizi vēsturē. Iepriekšējā turnīrā uzvarēja Anglijas premjerlīgas komanda "Liverpool", kas finālā ar 1:0 apspēlēja Riodežaneiro "Flamengo" no Brazīlijas.

Turnīra titulētākais klubs ir Madrides "Real" no Spānijas, kura kontā ir trīs uzvaras Starpkontinentālajā kausā un četras - FIFA Klubu pasaules kausā.

Šī gada decembrī turnīrs notiks Japānā ar septiņu komandu dalību, bet nākotnē plānots kausu palielināt līdz 24 vienībām, trofejas izcīņai norisinoties Ķīnā.

FIFA Klubu pasaules kauss, kurā piedalās turnīra rīkotāja un sešas konfederāciju čempiones, tiek izcīnīts kopš 2000.gada. Līdz šim turnīri norisinājušies Āzija, Āfrikā un Dienvidamerikā. 2001.gadā kausa izcīņu bija ieplānots aizvadīt Spānijā, taču dažādu iemeslu dēļ turnīrs tika atcelts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi