Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +30 °C
Skaidrs
Svētdiena, 25. augusts
Patrīcija, Ludis, Ludvigs, Ivonna, Patriks

Argentīnas futbolisti papildlaikā 16.reizi uzvar Copa America

Argentīnas vīriešu futbola izlase svētdien Maiami 16.reizi uzvarēja Dienvidamerikas čempionātā "Copa America", papildlaikā pārspējot Kolumbiju.

Argentīnas pieveica Kolumbiju ar 1:0 (0:0, 0:0), uzvarot otro reizi pēc kārtas.

Vienīgos vārtus Lautaro Martiness guva 112. minūtē.

Spēli Argentīna beidza bez sava līdera Lionela Mesi, kurš 64.minūtē skrienot un krītot, guva savainojumu un tika nomainīts.

Mačā, kas skatītāju dēļ sākās ar stundas un 22 minūšu kavēšanos, Argentīna izcīnīja trešo lielo sacensību uzvarētāju titulu pēc kārtas, uzvarot arī 2021.gada "Copa America" un 2022.gada Pasaules kausa turnīrā, un atkārtoja Spānijas sasniegumu, kas uzvarēja 2008. un 2012.gada Eiropas čempionātos un 2010.gada Pasaules kausā.

Argentīna arī pārtrauca Kolumbijas 28 nezaudētu spēļu sēriju, kas sākās 2022.gada februārī pēc zaudējuma Argentīnai.

Martiness laukumā devās 97.minūtē un guva vārtus pēc Džovani Lo Selso piespēles. No soda laukuma Martiness ar labo kāju raidīja bumbu starp vārtsarga Kamilo Vargasa paceltajām rokām, gūstot savus 29.vārtus izlasē un ar pieciem gūtiem vārtiem kļūstot par turnīra labāko vārtu guvēju.

Mesi 37 gadu vecumā aizvadīja savu 39. un, iespējams, pēdējo "Copa America" spēli, šajā turnīrā gūstot vienus vārtus. Viņš palika laukumā pēc pirmajā puslaikā savainotās potītes, taču uzreiz paskatījās uz rezervistu soliņu, pēc kritiena otrajā puslaikā. Ejot nost no laukuma, viņš novilka labo futbolzābaku, potītei uzpamstot.

Spēles sākums aizkavējās pēc skatītāju kontroles problēmām ārpus stadiona, tostarp fanu bariem, kas kāpa pāri drošības nožogojumiem.

Dažas dienas pēc tam, kad Urugvajas spēlētāji pēc viņu pusfināla spēles Šarlotā bija iesaistīti kautiņā ar Kolumbijas līdzjutējiem, līdzjutēji, lai noskatītos spēli klātienē, kāpa pāri žogiem un margām, un amatpersonas nevarēja izsekot, kurš ir iegādājies biļetes un kurš to nav izdarījis.

Kolumbija pirmajā puslaikā lika Argentīnas vārtsargam Emiljano Martinesam atvairīt četrus sitienus, bet otrajā puslaikā vairāk vārtus sāka apdraudēt Argentīna.

Argentīnietis Nikolass Gonsaless, kurš nomainīja Mesi, guva vārtus 76.minūtē, taču tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ, bet vēl vienu Gonsalesa sitienu 95.minūtē atvairīja Vargass.

Jau ziņots, ka sestdien cīņā par trešo vietu Urugvajas izlase pēc 2:2 pamatlaikā pēcspēles sitienos ar 4:3 uzvarēja Kanādu.

Dienvidamerikas čempionāts jeb "Copa America" šogad tika rīkots 14 ASV pilsētās. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Arī pirms trim gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi