Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Arī favorīti atkritīs

Četrās spēlēs noskaidros Latvijas futbola kausa pusfinālistus


Veci un jauni rēķini trešdien tiks kārtoti Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlēs Ventspilī, Rīgā, Jūrmalā un Daugavpilī (visi mači sāksies plkst.18). Uzvarētāji iekļūs pusfinālā.

FK Ventspils — Liepājas metalurgs. Otro gadu pēc kārtas izloze ceturtdaļfinālā savedusi kopā divus spēcīgākos Latvijas klubus, un gluži kā pērn spēli tiesās Romāns Lajuks. Toreiz gan intriga dzisa jau pirmajā puslaikā, kad nepilnas pusstundas laikā Viktoru Spoli pārspēja Igors Sļesarčuks, Serhijs Serņeckis un Sergejs Zangerejevs (3:0). Pirmie divi gan vairs nav ventspilnieku trenera Romāna Grigorčuka rīcībā.

Kurzemes klubi Latvijas kausā dominējuši pēdējos piecus gadus — četras uzvaras ir FK Ventspils (2003., 2004., 2005., 2007.), viena — Metalurgam (2006.). Pēc neatkarības atjaunošanas Liepājas komanda vēl sešas reizes spēlējusi finālā. Jā — skarba izloze. Divi nozīmīgi fakti gan runā par labu FK Ventspils. Pirmkārt, krietni veiksmīgāk sākts Latvijas čempionāts — attiecīgi 13 punkti un 1.vieta tabulā pret Metalurga septiņiem punktiem un 6.vietu. Otrkārt, spēle notiks Ventspilī. Liepājniekiem pretī jāliek raksturs.

Skonto — FK Rīga. Arī šīs komandas pērn tikās ceturtdaļfinālā (ar 3:1 uzvarēja Skonto) un arī toreiz maču tiesāja Vadims Direktorenko. Atšķirība tikai tā, ka Rīgas pašvaldības GAIŠO galvu aizlaistais Latvijas Universitātes stadions tiks nomainīts ar Skonto zālienu. Mājinieku treneris Pols Ešvorts neslēpj, ka gan viņš personīgi, gan futbolisti alkst revanša par zaudējumu FK Rīga sestdien virslīgas spēlē (1:2). Grigoriju Čirkinu vajadzētu uzmanīt jo īpaši…

FK Jūrmala — Blāzma. Ar izlozi paveicies abiem klubiem, jo pretī nav neviens no virslīgas "smagsvariem". Pērn jūrmalnieki ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja (0:1 ar Daugavu), bet rēzeknieši apstājās vēl vienu kārtu iepriekš, savā laukumā zaudējot nākamajiem kausa ieguvējiem ventspilniekiem (1:3). Šogad pirmajā savstarpējā virslīgas spēlē Slokā uzvarēja mājinieki (1:0).

Daugava — Vindava. Daugavpils klubam pērn "visi" paredzēja vietu finālā pēc tam, kad pusfinālā bija jātiekas ar Olimpu. Taču prognozes nepiepildījās — kompensācijas laikā gūtie vārti finālā iecēla rīdziniekus (2:1). Vindava pērn nepārvarēja astotdaļfināla barjeru, taču Ventspilī uz mākslīgā laukumā tika izrādīta cienīga pretošanās Metalurgam (0:1). Jau šobrīd virslīgas jaunpienācēji spēruši soli uz priekšu.

***

Futbols


Latvijas kausa ceturtdaļfināls

18.00 FK Ventspils — Liepājas metalurgs

18.00 Skonto — FK Rīga

18.00 FK Jūrmala — Blāzma

18.00 Daugava — Vindava

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi