Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Atceļ Skonto futbolista Dvališvili diskvalifikāciju

''Skonto'' futbola komandas uzbrucējs Vladimirs Dvališvili ir glābts no diskvalifikācijas uz vienu spēli pēc noraidījuma sestdien Liepājā spēlē pret ''Liepājas metalurgu'', jo tiesnesis sarkano kartīti viņam parādījis nepamatoti par pārkāpumu, kāds nav minēts spēles noteikumos.

Dvališvili šī bija otrā dzeltenā kartīte, pēc kuras automātiski tiek parādīta sarkanā kartīte, bet pēc tās saņemšanas saskaņā ar LMT virslīgas čempionāta reglamentu vienmēr pienākas diskvalifikācija vismaz uz vienu spēli. 62. minūtē Dvališvili pirmo reizi tika brīdināts par pretinieka turēšanu aiz krekla, bet 72. minūtē - ''par nesportisku uzvedību; nepareizu spēlētāju maiņu'', kā rakstīts spēles protokolā.

Pirmdien notikušajā Latvijas Futbola federācijas Disciplinārās komitejas (DK) sēdē tika nolemts anulēt Dvališvili piešķirto sarkano kartīti pēc ''Skonto'' saņemtās vēstules, kurā tās piešķiršana tika apstrīdēta. DK atzinusi, ka otrā dzeltenā kartīte bija nepamatota, jo spēles noteikumos šāds gadījums nav paredzēts.

''Tiesnesis lēmumu pamatojis ar to, ka spēlētāju maiņas laikā Dvališvili atstājis laukumu nepareizā vietā,'' aģentūrai BNS paskaidroja šīs spēles inspektors Miķelis Rubenis. ''Noteikumos ir paredzēts, ka tikai uz maiņu iznākušajam spēlētājam [šajā gadījumā uz maiņu iznākušajam Edgaram Jankauskam] jādodas laukumā tā sānu un viduslīnijas krustpunktā. Nomainītais spēlētājs laukumu var atstāt jebkurā vietā. Kartītes parādīšana bija spēles noteikumu nezināšana,'' viņš piebilda.

Rubenis pastāstīja, ka tiesnesis Vadims Direktorenko sestdien citādi darbojies ļoti labi un būtu pelnījis augstu atzīmi - vismaz 8,5, kas nozīmētu ''ļoti labi''. Tomēr atzīme samazināta līdz 8, kas atbilstu četriniekam pēc piecu ballu sistēmas. ''Tiesnesis jau neko lielu nesabojāja, jo ''Skonto'' turpināja spēlēt pilnā sastāvā,'' sacīja Rubenis.

LFF Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs Ādolfs Supe aģentūrai BNS teica, ka Direktorenko par šo kļūdu gaida sods, taču kāds, neteica. ''Šāda informācija nav domāta presei,'' piebilda Supe.

Sestdienas spēle beidzās neizšķirti 0:0.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi