Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atraduši ceļu uz vārtiem

Marko Regža iesit trīsreiz un rezultatīvi piespēlē Riga FC uzvarā.

Klupiens iepriekšējā kārtā Valmierā lika vārtu atslēdziņu aktīvāk meklēt vienam no Tonybet futbola virslīgas favorītiem Riga FC, kas dusmas izgāza pār sezonu neveiksmīgi iesākušo FK Liepāja. Marko Regžas trīs gūtie vārti kaldināja galvaspilsētas kluba 4:0 uzvaru pār kurzemniekiem, kuri zaudējuši visās četrās šīs sezonas spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 0:11. Kārta noslēgsies piektdien Mežaparkā ar Audas un Valmieras komandu divcīņu, bet turpinājums jau pēc pāris dienām – svētdien Daugavpilī viesosies titula īpašnieks RFS.

Pēc virslīgas bagātākā kluba Riga FC zaudējuma Valmierā (1:2) trenerim Simo Valakari nācās taisnoties par komandas zemo rezultativitāti, jo, ieskaitot pirms sezonas aizvadīto Superkausa spēli, tā četros mačos bija guvusi tikai pa vieniem vārtiem katrā. "Mums netrūkst vārtu gūšanas iespēju. Tīrākā matemātika – vārtu guvumi būs. Mums tikai mazliet jāuzlabo kvalitāte un jāsaglabā vēsa galva uzbrukumu noslēgumā, un vārtu guvumi parādīsies," solīja somu speciālists, un jau nākamajā spēlē to varējām novērtēt laukumā. Četri gūtie vārti pret sezonu bēdīgi iesākušo FK Liepāja, iespējams, nav jāuztver ar pārspīlētu sajūsmu, tomēr spēlētāju pārliecībai noderēs gan. Īpaši jau situācijā, kad starp spēlēm jau uzvirmoja baumas par kluba vadības lūkošanos pēc vēl kāda papildinājuma sastāvā. Regža šajā spēlē izcēlās trīs reizes, un pagājušā gada virslīgas rezultatīvākais spēlētājs ar pieciem rezultatīviem sitieniem kļuva par virslīgas līderi arī šosezon. Latvijas izlases uzbrucējs arī rezultatīvi piespēlēja Babam Musā ceturto vārtu guvumā, turklāt arī vienu no paša realizētajiem 11 metru soda sitieniem, un liepājnieki vārtiem nozīmēja tieši pēc pārkāpuma pret viņu. Riga FC ir laba iespēja vēl uzlabot savu sniegumu, jo sastāvā pēc savainojumu sadziedēšanas atgriezušies vairāki potenciālie līderi. Pirmo reizi sezonā pamatsastāvā izgāja slavenajā Dortmundes Borussia savulaik spēlējušais pussargs Milošs Jojičs un debitēja agrāk Argentīnas U20 izlases treniņos piedalījušais aizsargs Ivans Erkviaga.

Trešo uzvaru sezonā izcīnīja arī Tukums 2000/Telms futbolisti, kuri savā laukumā ar 2:0 pārspēja virslīgas jaunpienācēju Grobiņas SC/LFS. Kamēr Tukuma un Daugavpils komandas negaidīti iekārtojušās agrīno līderu grupā, abām Liepājā bāzētajām komandām sezonas sākums devis daudz vielas pārdomām.


Futbols. Tonybet Latvijas virslīga

Tukums 2000/Telms – Grobiņas SC/ LFS 2:0 (Anmanis 15., Kempbels 89.), Riga – Liepāja 4:0 (Regža 20., 45. (11 m), 89. (11 m), Musā 71.)

 

Situācija tabulā

1. Daugavpils 3 1 0 +5 10

2.Valmiera 3 0 0 +4 9

3. RFS 3 0 1 +7 9

4. Riga 3 0 1 +5 9

5. Tukums 3 0 1 +3 9

6. Metta 2 0 2 0 6

7. Auda 0 1 2 -2 1

8. Grobiņa 0 1 3 -5 1

9. Jelgava 0 1 3 -6 1

10. Liepāja 0 0 4 -11 0

vieta, komanda, uzvaras, neizšķirti, zaudējumi, vārtu attiecība, punkti

 

5.IV 18.00 Auda – Valmiera

7.IV 15.00 Daugavpils – RFS

8.IV 17.00 Tukums 2000/Telms – Metta, 19.00 Riga – Jelgava

9.IV 17.00 Valmiera – Grobiņas SC/ LFS, 18.00 Liepāja – Auda

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi