Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Belakovičam astotie vārti Spartaka uzvarā; Liepāja grauj Jelgavu

Optibet Latvijas futbola virslīgā trešdien devītās kārtas spēlē Jūrmalas Spartaks Daugavpilī pieveica mājiniekus ar Nemanjas Belakoviča gūtajiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet Jūrmalas Spartaks izbraukumā ar sagrāva Jelgavu, pa diviem vārtiem uzvarētāju labā gūstot Dodo un Ričardam Fraidejam.

"Daugavpils" savā laukumā  piekāpās Jūrmalas "Spartakam" ar 0:2 (0:0).

Cīņā pagājušā pirmā puslaika bīstamākais moments nobrieda 42.minūtē, kad pēc Didina Muameda - Džuari piespēles Aliju Adama sitienu ar kāju atsita Ivans Dubodelovs.

Tūlīt 44.minūtē pēc viesu kļūdas savu vārtu priekšā Dāvis Cucurs no soda laukuma līnijas sita tieši pa vidu vārtiem, Dāvim Ošam bumbu ķerot.

54.minūtē sitiena pozīcijā nonāca līgas labākais vārtu guvējs Nemanja Belakovičs, taču viņa sitienu tvēra Dubodelovs. 70.minūtē viņš tomēr bija bezspēcīgs, kad Belakovičs guva astotos vārtus sezonā, ar galvu raidot vārtos bumbu pēc centrējuma un izvirzot viesus vadībā.

90.minūtē Belakovičs no kreisās puses centrēja, Sergejs Jerjomenko palaida bumbu garām, un piespēli ar raidījumu vārtos noslēdza savainojumu izārstējušais Čikezijs Nvaorisa 2:0, "Spartakam" paceļoties uz ceturto vietu turnīra tabulā.

Iepriekšējā sezonā šo komandu mačos "Daugavpils" izbraukumā ar 1:0 svinēja uzvaru uzvaru Latvijas kausa astotdaļfinālā. Latvijas čempionāta spēlēs trīs panākumus ar kopējo vārtu attiecību 9:6 svinēja "Spartaks".

Kārtas pēdējā mačā "Jelgava" uzņēma "Liepāju" un piedzīvoja sagrāvi ar 1:5 (0:3).

Viesi ātri ieguva lielu pārsvaru rezultātā, jau pirmajā periodā atrisinot jautājumu par uzvarētāja noskaidrošanu. Luišs Paulu Hilariu jeb Dodo izvirzīja viesus vadībā ar precīzu sitienu 5.minūtē, bet 19.minūtē viņš ar 1 metru soda sitienu noformēja dubli.

Pēc tam pienāca Ričarda Fraideja kārta sist bumbas mājinieku vārtos. 32.minūtē rezultāts kļuva jau 3:0 viesu labā, Fraidejam vārtu priekšā pēc stūra izrādoties acīgākajam. Savus otros vārtus viņš guva 55.minūtē, apskriedams divus aizsargus un sitot bumbu vārtos garām vārtsargam.

77.minūtē "Jelgava" guva goda vārtus, Ņikitam Ivanovam nonākot vienam pret vārtsargu Krišjāni Zviedri un pēc vārtsarga noķeršanas uz pretkustību viegli gūstot vārtus.

82.minūtē ar vēl vieniem vārtiem atbildēja viesi. "Jelgava" aizrāvās uzbrukumā, un 

Amansiu Fortišs aizbēga no aizsargiem, cēla bumbu pāri vārtsargam, taču bumbu ar pirkstu galiem aizskāra vārtsargs Vladislavs Kurakins. Fortišs turpināja ceļu uz vārtiem un ar galvu raidīja bumbu vārtos, fiksējot "Leipājas" pacelšanos turnīra tabulā par trim vietām uz sesto pozīciju.

Aizvadītajā sezonā nomācošs pārsvars šo komandu duelī bija "Liepājas" pusē, kas uzvarēja trijos un neizšķirti nospēlēja ceturtajā mačā, fiksējot vārtu attiecību 6:2. Savstarpējās spēlēs jelgavnieki nav uzvarējuši jau astoņās spēlēs, iepriekšējo uzvaru izcīnot 2018.gada Latvijas kausa izcīņā.

Trīs devītās kārtas spēles notika jau otrdien, kad kārtas centrālajā spēlē "Riga" "Skonto" stadionā pārspēja "Ventspili" ar 1:0 (0:0), "Tukums 2000"/TSS piekāpās RFS ar 0:3 (0:1) un "Valmiera" viesos ar "Metta" komandu spēlēja neizšķirti 2:2 (1:0).

Pēc pirmā riņķa virslīgas līderpozīcijās joprojām ir "Riga", kam tāpat kā RFS ir 24 punkti deviņās spēlēs, bet uzvara savstarpējā mačā. Trešo vietu ar 15 punktiem ieņem "Valmiera", 14 punkti astoņās spēlēs ir Jūrmalas "Spartakam", 11 punkti - "Ventspilij", desmit - "Liepājai", deviņi punkti - "Jelgavai" un "Daugavpilij". Astoņus punktus iekrājusi "Metta" komanda, bet "Tukums 2000"/TSS ticis pie diviem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Papildināts visa ziņa un virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi