Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Beļģijas futbolisti revanšējas Anglijai UEFA Nāciju līgas spēlē

Beļģijas vīriešu futbola izlase svētdien UEFA Nāciju līgas mačā savā laukumā pārspēja Angliju.

Beļģija divu 2018.gada Pasaules kausa pusfinālistu duelī uzvarēja ar rezultātu 2:0 (2:0).

Beļģi vadībā izvirzījās desmitajā minūtē, kad pēc Romelu Lukaku piespēles Juri Tīlemanss ar tālu sitienu pa zemi raidīja bumbu tīklā. Mača 24.minūtē Drīss Mertens ar tiešu brīvsitienu nostiprināja beļģiem vadību.

Gan mača otro puslaiku, gan visu spēli angļiem bija neliels pārsvars un iespējas gūt vārtus, taču viņi nespēja pārspēt Tibo Kurtuā.

Iepriekšējā savstarpējā spēlē pirms mēneša pārāki ar 2:1 bija angļi. Abas komandas tikās arī aizpērn notikušajā Pasaules kausa finālturnīrā. Gan apakšgrupā, gan cīņā par trešo vietu pārāki bija beļģi, kuri uzvarēja ar 1:0 un 2:0.

Vēl A2 grupā Dānija mājās izrāva uzvaru 2:1 (1:0) pār Islandi.

Pirmie vārti tika gūti 12.minūtē, kad Kristiāns Ēriksens realizēja 11 metru soda sitienu, panākot 1:0 dāņu labā. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultātu izlīdzināja Vidars Kjartansons, kurš palika pretinieku aizsargu nepieskatīts, taču islandieši pie punkta netika. Uzvaru laukuma saimnieki nodrošināja kompensācijas laika pirmajā minūtē, kad Ēriksens realizēja vēl vienu "pendeli".

Islande šonedēļ "play-off" kārtā zaudēja mačā par ceļazīmi uz nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīru. Pēc zaudējuma izlases galvenais treneris Ēriks Hamrēns atkāpās no amata.

A2 grupā pēc piecām spēlēm līdere ar 12 punktiem ir Beļģija, desmit punkti ir Dānijai, septiņus punktus guvusi Anglija, bet Islande ir bešā un nākamsezon spēlēs B līgā.

Tikmēr A1 grupā Itālija savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzveica Poliju.

Itāļi pirmo puslaiku uzvarēja, pateicoties Žoržinju 27.minūtē realizētajam 11 metru soda sitienam. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Domeniko Berardi soda laukumā apmānīja pretinieku un nostiprināja mājinieku vadību.

Otrajā cīņā Nīderlande mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja Bosniju un Hercegovinu.

Nīderlandes izlasei pirmos divus vārtus guva Džeordīno Vijnaldums. Sestajā minūtē mājinieku pussargs bija precīzs no vārtsarga laukuma līnijas, bet astoņas minūtes vēlāk viņš saņēma bumbu pāris metrus pretī vārtiem un panāca 2:0.

Līdzīgā veidā 55.minūtē 3:0 panāca Memfiss Depajs, bet pēc astoņām minūtēm no aptuveni desmit metriem precīzs bija Smails Prevljaks, kurš samazināja mājinieku pārsvaru.

Pirmo uzvaru pie Nīderlandes izlases stūres izcīnīja Franks de Būrs, kurš amatā nomainījis uz "Barcelona" klubu pārgājušo Ronaldu Kūmanu.

A1 grupā pirms pēdējās kārtas līdere ar deviņiem punktiem ir Itālija, tālāk ar astoņiem punktiem ir Nīderlande, septiņus punktus iekrājusi Polija, bet divi punkti ir Bosnijai un Hercegovinai, kas aiznākamgad spēlēs līmeni zemāk.

Jau ziņots, ka vietu finālčetrinieka turnīrā no A līgas nodrošinājusi tikai Francija. 

Otrajā ešelonā jeb B līgā Slovākija ar 1:0 (1:0) mājās uzvarēja Skotiju, vienīgos vārtus gūstot Jānam Gregušam. Otrā B2 grupas spēlē Čehija savā laukumā ar 1:0 (1:0) guva virsroku pār Izraēlu, uzvaru nesošo sitienu realizējot Vladmīram Daridam.

B4 grupā Somija ar 2:1 (2:0) viesus uzvarēja Bulgāriju, ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējoties Tēmu Puki. Vēl šajā grupā Velsa mājās ar 1:0 (0:0) uzveica Īriju, kuru apbēdināja Deivida Bruksa gūtie vārti pēc Gereta Beila piespēles.

Rezultatīvi noslēdzās mačs B3 grupā, kur Turcija savā laukumā ar 3:2 (2:1) uzvarēja Krieviju, kas izlaida vadību un no 24.minūtes spēlēja desmit vīru sastāvā. Vēl šajā grupā notika spēle Budapeštā, kur Ungārija spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Serbiju.

B1 grupā Austrija mājās pēdējās desmit minūtēs atspēlējās no 0:1 un ar 2:1 (0:0) uzvarēja Ziemeļīriju, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām izšķirošos vārtus gūstot Adrianam Grbičam. Pēc tam, kad Norvēģijas izlasē tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, šīs valsts nedevās uz Rumāniju, kur šovakar bija jānotiek otrajai B1 grupas spēlei.

C līgā zaudējumus viesos svētdien cieta abas Latvijas kaimiņvalstis. Igaunija ar 1:2 (0:1) piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet Lietuva ar 0:2 (0:2) atzina Baltkrievijas pārākumu. Ciešot neveiksmi, Lietuva zaudēja cerības uz uzvaru grupā, kas nākamajā sezonā ļautu spēlēt B līgā, bet igauņi vairs nevar pacelties augstāk par pēdējo vietu, tāpēc pēc diviem gadiem spēlēs D līgā. 

Vēl trešajā līmenī Albānija mājās ar 3:1 (2:1) uzvarēja Kazahstānu, Armēnija izbraukumā ar 2:1 (1:0) uzveica Gruziju, Grieķija pretinieku laukumā ar 2:0 (2:0) pieveica Moldovu, bet Slovēnija mājās ar 2:1 (0:0) bija pārāka pār Kosovu. Slovēņiem uzvaru kompensācijas laikā izrāva Josips Iličičs.

Nāciju līgā grupu uzvarētājas nākamgad nopelna iespēju spēlēt augstākā grupā. Proti, komanda, kas uzvar kādā no C grupām, tiek pie iespējas startēt kādā no B grupām, savukārt B grupu uzvarētājas nākamgad spēkojas A grupās.

Tās komandas, kas savās grupās būs izcīnījušas pirmās divas vietas, bet jau iepriekš nebūs kvalificējušās 2022.gada Pasaules kausam, būs tiesīgas piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" kārtā.

Nāciju līgas turnīrs noris otro gadu. Pirmajā Nāciju līgas sezonā par uzvarētāju tika kronēta Portugāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi