Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Belokoņam piederošā Blackpool pamatā apdomīga sastāva komplektācija

Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam piederošā Anglijas čempionāta jeb pēc spēka otrās līgas kluba "Blackpool" direktors Normunds Malnačs komandas šīs sezonas panākumus saista ar apdomīgo komandas sastāva komplektāciju.

"Blackpool", kuras prezidents ir Belokoņs, "Championship" līgā sešas spēles pirms sezonas beigām ar 57 punktiem ieņem 7. vietu 24 klubu konkurencē. Blekpūles komanda tikai par četriem punktiem atpaliek no sestās vietas, kas sezonas beigās ļautu piedalīties pārspēlēs par ceļazīmi uz Anglijas premjerlīgu.

Veiksmīgais rezultāts sasniegts salīdzinājumā ar citiem šīs līgas klubiem salīdzinoši pieticīgu budžetu. Aģentūrai BNS Malnačs atzina, ka veiksmes pamatā ir racionāls un vēss aprēķins, izvēloties komandas futbolistus.

"[Panākumu] pamatā ir racionalitāte un vēsais saprāts, izvēloties spēlētājus. Futbolā ir šausmīgi milzīgs subjektīvais elements. Teiksim, viens spēlētājs gūst divus trīs vārtus dažās spēlēs, un uzreiz lielākajai daļai skatītāju un arī klubu īpašnieku liekas, jā, tas ir tas spēlētājs, kuram ir milzīgs potenciāls. Daudzi uzreiz domā, ka tas spēlētājs jāpērk, viņam jāmaksā milzīga alga. Mūsu kluba priekšsēdētājs Karls Oistons ir cilvēks ar vēsu prātu un racionāli domājošs. Mēs vienmēr nogaidām to lielo vilni un nepadodamies kaut kādam spiedienam, izniekojot ļoti lielas transfertu summas vai algas futbolistiem," skaidroja Malnačs.

Citos angļu klubos pie šādiem principiem nepieturas, un daudzās vienībās tieši spēlētāju pirkšanai un algošanai tiek tērētas nesamērīgi lielas summas, kas gan ne vienmēr dod vēlamo rezultātu.

Naudas racionālu izlietošanu sekmē fakts, ka kluba priekšsēdētājs Oistons ir kluba līdzīpašnieka Ovena Oistona dēls. "Viņš nepieļauj, ka kluba fondi tiek izmantoti, kā saka, pa kreisi. Jo pat Anglijā, kur, manuprāt, ir viens no tīrākajiem futboliem visā pasaulē, tomēr ir sava veida korupcija. Arī te gadās, ka kaut kādi aģenti saka trenerim - ņem šito spēlētāju, parakstiet ar viņu līgumu, un tad mēs tev vecīt atdosim daļu summas atpakaļ. "Blackpool" lietas tā netiek kārtotas," norādīja Malnačs, kurš "Blackpool" komandā par direktoru strādā trešo pilno sezonu, bet ar komandu ir saistīts jau četrus gadus.

Pirms šīs "Blackpool" tik veiksmīgās sezonas, pateicoties kluba prezidenta Belokoņa investīcijām, klubs par pusmiljonu sterliņu mārciņu nopirka pussargu Čārliju Adamu, un šis pirkums, kurš kļuva par dārgāko kluba vēsturē, ir pilnībā attaisnojies. Adams Anglijas čempionātā šosezon ir guvis 14 vārtu.

Belokoņs par "Blackpool" līdzīpašnieku un prezidentu kļuva 2006. gadā, iegādājoties 20 procentu kluba akciju no otra līdzīpašnieka Ovena Oistona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi