Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Blaters gatavojas atkāpties no FIFA prezidenta amata

No Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amata gatavojas atkāpties Zeps Blaters, lai gan vēl pagājušajā nedēļā viņš šajā amatā tika pārvēlēts.

Par savu nodomu Blaters otrdien paziņoja īpaši rīkotā preses konferencē.

Pašlaik 79 gadus vecais šveicietis aicinājis organizācijas vadību sarīkot īpašu kongresu, lai tajā viņš oficiāli varētu nolikt savas pilnvaras un lai varētu tikt ievēlēts jauns FIFA prezidents.

Blaters FIFA prezidenta amatā Cīrihē notikušajā kongresā tika pārvēlēts vien pagājušās nedēļas piektdienā, organizācijas vēlēšanās pieveicot savu vienīgo konkurentu Jordānijas princi Ali bin al Huseinu.

Vēl pirms kongresa sākuma ietekmīgo asociāciju pagājušajā nedēļā skāra pamatīgs skandāls - korupcijas lietā tika arestētas septiņas FIFA organizācijas augsta līmeņa amatpersonas.

Pamatojoties uz pēdējo dienu skandāliem, Blaters otrdien atzina, ka FIFA nepieciešama "dziļa rekonstrukcija", turklāt viņš vairs savā virzienā nejūtot pasaules futbola atbalstu.

Pagājušajā nedēļā Blaters tika ievēlēts jau uz savu piekto termiņu, lai gan viņa kandidatūra izsauca pretrunīgu reakciju FIFA iekšienē. Vēl 2011.gada vēlēšanu laikā šveicietis izteicās, ka tas būs viņa pēdējais termiņš, taču vēlāk savu nostāju nolēma mainīt.

Darbu FIFA Blaters sāka 1975.gadā kā tehniskais direktors, bet pēc sešiem gadiem viņš kļuva par ģenerālsekretāru, kā pienākumus pildīja līdz brīdim, kad viņu 1998.gadā ievēlēja par prezidentu.

Tiesa, ilgais termiņš FIFA prezidenta amatā ir ierasta lieta, piemēram, francūzis Žils Rimē to vadīja 33 gadus (1921.-1954.), bet brazīlietis Žoau Avelanžs savus pienākumus pirms Blatera pildīja 24 gadus (1974.-1998.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi