Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Blaters rosinās izveidot FIFA antikorupcijas komiteju

Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters plāno ierosināt, lai tiktu izveidota FIFA antikorupcijas komiteja, šveicietis paziņojis intervijā laikrakstam "Sonntags Zeitung".

Aizvadītajā gadā divi FIFA izpildkomitejas locekļi tika atstādināti no pienākumu pildīšanas, jo viņi tika vainoti korupcijā pirms tika noteikta 2018. un 2022. gada Pasaules kausu finālturnīru rīkotāji. reinalds Temarī un Amoss Adamu tika vainoti savu balsu pārdošanā.

Ja tiks izveidota antikorupcijas komiteja, tā rūpēsies par līdzīgu gadījumu novēršanu un uzlabos FIFA prestižu sabiedrības acīs, uzskata Blaters. Viņš intervijā norādīja, ka komitejā būtu septiņi līdz deviņi pārstāvji, ne tikai no FIFA, bet arī politikas, finanšu, biznesa un kultūras aprindām.

Ierosinājumu izveidot komiteju Blaters izvirzīs jūnijā, kad notiks FIFA kongress. FIFA jau ir izveidota ētikas komisija.

Šveicietis arī kritizēja pēcspēles 11 metru sitienu izdarīšanu dažādu turnīru, tostarp Pasaules kausa finālturnīra, izslēgšanas kārtās. FIFA vadītājs uzsver, ka futbols ir komandu sporta veids, tāpēc nav pareizi, kad pēc šādām 11 metru sitienu sērijām zaudētāju komandām par grēkāzi kļūst tas spēlētājs, kurš nerealizē izšķirošo sitienu.

Blaters cer, ka līdz 2014. gada Pasaules kausa finālturnīram Brazīlijā tiks izstrādāta un ieviesta jauna sistēma, kas noteiktu spēļu uzvarētājus izslēgšanas turnīra fāzē pēc tam, ja pamatlaiks beigtos neizšķirti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi