Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bukmeikeri Latvijas futbola izlasi vērtē kā pārliecinoši vājāko EURO 2020 atlases grupā

Pirms nedēļas notikušjā Eiropas čempionāta futbolā atlases grupu izlozē, Latvija, kas kā pēdējā groza pārstāve nevarēja cerēt uz vieglu grupu nekādā gadījumā, nokļuva G apakšgrupā. Tajā nav izteiktu futbola grandu, bet ar Latviju konkurēs piecas Eiropas vidus un elites līmeņa izlases, un sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri Latvijas izlases izredzes šajā grupā vērtē ar trīsreiz augstāku koeficientu nekā piektās augstāk izsētās izlases Maķedonijas izredzes.

Pēdējo gadu vājā snieguma un pieticīgo rezultātu dēļ Latvijas futbola izlase bija noslīdējusi uz sesto izlozes grozu UEFA 55 dalībvalstu konkurencē. Latvija atradās vienā kompānijā ar Lihtenšteinu, Andoru, Maltu un Sanmarīno, taču pirms kliegšanas, ka UEFA rangs, kas šajā izlozē tika veidots pēc Nāciju līgas rezultātiem, ir netaisns un neobjektīvs, der ieskatīties Latvijas izlases rezultātu sarakstā. Un tur redzams, ka pēdējo divu gadu laikā oficiālā spēlē Latvija uzvarējusi tikai un vienīgi Andoru, turklāt arī tad ne ar perfektu bilanci – divas uzvaras un divi neizšķirti.

Taču arī no sestā groza iespējams runāt par veiksmīgu un neveiksmīgu izlozi. Piemēram, pretiniekos no pirmā groza Latvija saņēma ar pēdējo numuru izsēto Poliju, bet no otrā desmitnieka tika Nāciju līgā 18. vietu ieņēmusī Austrija. Šeit gan uzreiz jānorāda, ka visas pirmā un otrā groza komandas Latvijai ir gaismas gadus priekšā, līdz ar to, objektīvi vērtējot, sportiskajā ziņā lielas starpības nebūtu bijis teju nekādā gadījumā.

Taču no trešā groza Latvijai tika pati zemāk izsētā komanda – Izraēla. No ceturtā groza tika iegūta 38. vietā esošā Slovēnija, kas arī ir statistiski veiksmīgs scenārijs. Pavisam cita lieta piektā groza izlozē, kur Latvijai tika pati augstāk izsētā komandaa - 41. vietā esošā Maķedonija. Ceturtajā grozā varēja uzskriet virsū teorētiski vēl nepatīkamākām pretiniecēm (Grieķija, Albānija), bet varēja arī tikt pie pēdējos Baltijas kausos regulāri pieveiktajām Igaunijas un Lietuvas izlasēm. Savukārt piektajā grozā bija Gibraltārs un Luksemburga, tiesa, arī Luksemburga jau labu laiku liek ar sevi rēķināties nedaudz augstākā līmenī nekā ierasts.

Betsafe totalizatora Euro 2020 prognozes liecina, ka Latvija pārliecinoši paliks pēdējā vietā grupā. Visām sešām G grupas izlasēm izlikti koeficienti par to iespējamo uzvaru grupā, un bukmeikeru vērtējums par Latvijas izlases izredzēm ir trīsreiz sliktāks nekā Maķedonijai, kurai tiek atvēlēta piektā vieta grupā. Proti, koeficients uz Latvijas izlases uzvaru grupā ir 151.00, kamēr uz Maķedoniju – 51.00.

Finālturnīram gan kvalificēsies ne tikai grupas uzvarētāja, bet arī otrās vietas ieguvēja, taču bukmeikeru prognozes liecina, ka šīs divas vietas, visticamāk, sadalīs Polijas un Austrijas izlases. Polijas izlasē gan šogad novērojama neliela krīze, kas atspoguļojās Pasaules kausā un Nāciju līgā, taču Latvijas izlasei noteikti būtu labāk paticis, ka šī krīze pārsteigtu Roberta Levandovska pārstāvēto izlasi 2019. gada ciklā, nevis iepriekš. Koeficients uz Polijas uzvaru grupā ir 2.10, kamēr uz Austriju – 2.30. Izraēla un Slovēnija tiek uzskatītas par grupas vidus posmu, to iespējamās uzvaras tiek raksturotas attiecīgi ar koeficientiem 13.00 un 17.00.

Euro 2020 atlases spēles sāksies martā un norisināsies līdz nākamā gada novembrim. Latvijas izlases izredzes šajā turnīrā mazina arī valdošā neskaidrība par galvenā trenera amatu. Miksu Pātelainens šos pienākumus neturpinās pildīt, un LFF sola jauno treneri nosaukt 18. decembrī. Tobrīd līdz izlases pirmajai kvalifikācijas spēlei būs palikuši tikai četri mēneši, un vismaz pagaidām kalendārā nav plānota neviena pārbaudes spēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi