Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Čempione Jūrmalas Spartaks tuvāko dienu laikā paziņos jauno galveno treneri

Latvijas čempione futbolā Jūrmalas Spartaks tuvāko dienu laikā paziņos jaunu galveno treneri, aģentūrai LETA atklāja šīs komandas ģenerāldirektors un vienlaikus arī uzbrucējs Edgars Gauračs

Kā vēstīts, Spartaka nolīgtajam Uzbekistānas speciālistam Samvelam Babajanam Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) nav piešķīrusi nepieciešamo licenci, tāpēc viņš nevar vadīt SynotTip Latvijas virslīgas komandu.

Līdz ar to Spartakam dots laiks līdz 1.maijam, lai atrastu jaunu galveno treneri. Pagaidām šos pienākumus uzņēmies asistents Dmitrijs Kalašņikovs, kurš uz soliņa bija jau iepriekšējās trijās virslīgas kārtas spēlēs.

Kā atklāja Gauračs, uz galvenā trenera amatu ir vairāki kandidāti, plašāk par to, vai tie ir vietējie vai ārzemju speciālisti, nekomentējot. Tuvāko dienu laikā tiks izziņots jaunais galvenais treneris, kurš stāsies pie Spartaka stūres.

Pašlaik 46 gadus vecais Babajans iepriekš strādāja Āzijā, vadot arī Uzbekistānas izlasi un šīs valsts klubu Taškentas Pahtakor. Tiesa, Āzijas Futbola konfederācijā (AFC) treneriem ir cita licencēšanas sistēma, kas atšķiras no Eiropas.

Līdz ar to UEFA veica padziļinātu pārbaudi, lai lemtu par Eiropas licences piešķiršanu Babajanam, kas neesot noticis, tāpēc virslīgas klubu viņš vadīt nevar. Lai vadītu Latvijas augstākās līgas klubu, treneriem nepieciešama UEFA Pro licence, bet Kalašņikovam ir UEFA A licence.

Ņemot vērā LFF februārī atjaunoto informāciju, Latvijā UEFA Pro licences ieguvuši 28 treneri, bet 15 no tām ir beidzies termiņš.

Spartaks komanda ir iepriekšējo divu gadu Latvijas čempione, bet šo sezonu iesākusi ar sešiem punktiem trīs spēlēs, kas kopvērtējumā tai dod ceturto vietu.

Pērn jūrmalniekiem bija pat trīs galvenie treneri, līdz čempiontitulam komandu aizvedot lietuvieti Valdam Urbonam, kurš pēc sezonas Spartaku atstāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi