Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Čempioni Spartaks futbolisti ārkārtīgi negaidīti paklūp pret pastarīšiem no Valmieras

Valmiera Glass/Vidzemes augstskola (ViA) trešdien Staicelē pārceltajā SynotTip Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas mačā negaidīti ar 2:1 (1:1) uzvarēja iepriekšējo divu gadu čempioni Jūrmalas Spartaks.

Valmieras komandai šī ir pirmā uzvara sezonā. Tikmēr Spartaks līdz ar šo neveiksmi zaudējis arī teorētiskas izredzes nosargāt Latvijas čempiontitulu futbolā.

Spēles rezultāts tika atklāts jau astotajā minūtē, kad izcēlās Spartaks futbolists Artēmijs Malejevs, bet 27.minūtē Elmārs Sietiņsons panāca neizšķirtu 1:1. Valmieriešiem teicami sākās otrais puslaiks, jo 56.minūtē pieredzējušais Gatis Kalniņš panāca 2:1.

Līdz ar to Valmiera Glass/ViA futbolisti bija ieguvuši negaidītu vadību. Pamatlaika beigās valmierieši vairāk aizsargājās, tomēr ik pa laikam izmantoja Spartaka kļūdas un aizskrēja pretuzbrukumos. Tiesa, Valmiera Glass/ViA vārtus tā arī neguva, taču arī Jūrmalas komanda spēja atzīmēties tikai pāris vārtu gūšanas iespējām. Droši Valmieras kluba vārtos spēlēja arī vārtsargs Marks Bogdanovs.

Abās iepriekšējās savstarpējās spēlēs šosezon Spartaks bija izcīnījis uzvaras ar 4:2 un 3:0.

Vēlāk trešdien RFS komanda stadionā Arkādija plkst.19 pārceltajā 14.kārtas mačā uzņems Liepāja/Mogo.

Pagājušajā spēlē RFS ar 1:2 zaudēja Riga, pamatīgi sabojājot savas izredzes cīnīties par čempionu titulu. Līdz ar to rīdzinieki šobrīd ir galvenie titula tīkotāji.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 53 punktiem 23 spēlēs ir Riga, kamēr 49 punkti ir Ventspilij. Savukārt 46 punktus 22 mačos iekrājusi RFS, bet ceturtā ar 39 punktiem 22 spēlēs ir Liepāja/Mogo, kamēr 37 punkti 23 mačos ir iepriekšējo divu gadu valsts čempionei Jūrmalas Spartaks.

Savukārt 18 punktus iekrājusi Jelgava, pie 13 punktiem tikusi Metta/LU vienība, kamēr pēdējā ar pieciem punktiem ir Valmiera Glass/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas Spartaks otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot Liepāja/Mogo vienību, kamēr trešā palika Riga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi