Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Čempionu līgā pēdējais solis pirms pamatturnīra

Vai Kaunas kļūs par pirmo Baltijas klubu Čempionu līgas grupu turnīrā? Vai Latvijas pēdējā cerība Eiropas kausos Liepājas metalurgs pārvarēs Rumānijas barjeru? Šajā nedēļā tiks aizvadītas gan Čempionu līgas, gan UEFA kausa turnīru pēdējās kvalifikācijas kārtas pirmās spēles

Latvijas LMT virslīgas pēdējos pārstāvjus šīs sezonas Eiropas kausos SK Liepājas metalurgs futbolistus ceturtdien gaida grūta spēle savā laukumā pret rumāņu klubu Vaslui. Pagājušās sezonas Rumānijas līgas septītā spēcīgākā komanda vietu UEFA kausā nodrošināja Intertoto turnīrā, kur pēdējā stadijā divu spēļu summā ar 1:2 un 2:0 pārspēja Azerbaidžānas klubu Neftci. Interesanti, ka, gatavojoties sezonai, liepājnieki janvārī treniņnometnē Kiprā jau spēlēja ar šo komandu un piedzīvoja zaudējumu ar 0:1. Liepājnieku sastāvā kopš tā laika gan notikušas ievērojamas izmaiņas, turklāt mūsējie laukumā dosies jauna galvenā trenera vācieša Rīdigera Abramčika vadībā. Metalurgam būs ļoti svarīgi labvēlīgu rezultātu sasniegt jau pirmajā spēlē Liepājā, lai pirms atbildes mača Rumānijā, kas paredzēts divas nedēļas vēlāk, saglabātu cerības iekļūt UEFA kausa turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas klubu paziņas


Citā UEFA kausa kvalifikācijas kārtas pārī izlozei labpaticies savest kopā divus Latvijas klubu pāridarītājus. FK Rīga pretinieki Intertoto kausa izšķirošajā stadijā Zviedrijas Elfsborg tiksies ar Īrijas St.Patrick's Athletic, kas UEFA kausa kvalifikācijas iepriekšējā kārtā pārspēja Olimps futbolistus. Tiesa, zviedru pārsvars šajā divcīņā šaubas nerada, un, ja nenotiks lieli pārsteigumi, Elfsborg spēlēs UEFA kausa pamatturnīrā.

Ambiciozo Anglijas premjerlīgas klubu Manchester City pēc uzvaras divu spēļu summā pār Fēru salu klubu EB/Streymur ar 4:0 gaida vēl viena tikšanās ar skandināviem — šoreiz ar Dānijas Midtjylland (iepriekšējā kārtā 10:1 uzvara pār Velsas Bangor). Cīņā par UEFA kausu ceturtdien iesaistīsies arī tādas spēcīgas komandas kā Aston Villa (pret Īslandes FH), Lakorunjas Deportivo (pret Horvātijas Hajduk), Stuttgart (pret ungāru Gyor) un Berlīnes Hertha (pret Slovēnijas IB Ljubljana).

PSRS čempionāta noskaņas


Otrdien sāksies izšķirošās cīņas par iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā. Trešajā kvalifikācijas kārtā savu varējumu demonstrēs ne tikai Norvēģijas Brann, kas nesen divu spēļu summā pārspēja Latvijas čempionus FK Ventspils un tagad cīnīsies pret Marseļas Olympique, bet arī tādi grandi kā Juventus, Barcelona, Liverpool, Schalke 04 un Arsenal.

Baltijas līgas godu šajā turnīra fāzē aizstāvēs tikai Lietuvas klubs Kaunas, kas iepriekšējā kārtā negaidīti pārspēja spēcīgo Glāzgovas Rangers. Lietuviešiem pretī stāsies Dānijas AaB, kas otrajā kārtā pārliecinoši tika galā ar Bosnijas Modrica, un nav neiespējami, ka Kaunas varētu kļūt par pirmo Baltijas klubu Čempionu līgas pamatturnīrā.

Austrumeiropas telpā dzīvojošajiem futbola līdzjutējiem intriģējošākā droši vien būs Kijevas Dinamo un Maskavas Spartak divcīņa. Jāpiebilst, ka šīs komandas ir visu laiku visvairāk titulētas futbola komandas Padomju Savienībā un savā starpā tikušās 127 reizes. 60 spēles beigušās ar Spartak uzvaru, 43 mačos triumfējis Kijevas Dinamo, 24 reizes šo komandu cīņa noslēgusies neizšķirti. Čempionu līgas ietvaros Dinamo un Spartak ceļi krustojušies divas reizes — 1994./95.gada sezonā komandas bija ielozētas vienā grupā. Kijevā ar 3:2 uzvarēja Dinamo, Maskavā ar 1:0 pārāki bija Spartak futbolisti.

Bezkompromisa cīņa sagaidāma arī starp Vācijas klubu Schalke 04 un spāņu Madrides Atletico, kas neslēpj savas Čempionu līgas ambīcijas. Gelzenkirhenes klubs tradicionāli ir viens no vadošajiem Bundeslīgā, savukārt Atletico pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies uz lielās Eiropas futbola skatuves un ievērojami pastiprinājis sastāvu. Klubam pievienojušies Nīderlandes un Čehijas izlašu aizsargi Džons Heitinga un Tomāšs Ujfaluši, Francijas izlases vārtsargs Gregorī Kupē un talantīgais uzbrucējs Florāns Sinama-Pongole.

Pirmās šīs kārtas spēles paredzētas otrdien un trešdien, atbildes mači — pēc divām nedēļām, 26. un 27.waugustā. Uzvarētāji divu spēļu summā kvalificēsies Čempionu līgas grupu turnīram, bet zaudētājiem būs jāsamierinās ar spēlēšanu UEFA kausa izcīņā.

***

FUTBOLS


UFA Čempionu līga

KVALIFIKĀCIJAS 3.KĀRTA

INTERESANTĀKIE PĀRI

Fiorentina (Itālija) — Slavia (Čehija)

Juventus (Itālija) — Artmedia (Slovākija)

Barcelona (Spānija) — Wisla (Polija)

Spartak (Krievija) — Dinamo (Ukraina)

Schalke 04 (Vācija) — Atletico (Spānija)

Twente (Nīderlande) — Arsenal (Anglija)

Standard (Beļģija) — Liverpool (Anglija)

Aab (Dānija) — Kaunas (Lietuva)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi