Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Čempionu līgas fināls – Anglijas komandu duelis ar Liverpool favorītes lomā

UEFA Čempionu līgas sezonas kulminācija pienāks sestdien, pirmajā jūnijā, kad Madridē sezonas uzvarētāju noskaidros divas Anglijas komandas – Liverpool, kas finālā spēlēja arī pirms gada un šoreiz tiek uzskatīta par favorīti, un Tottenham, kas uz sevi liktās cerības pārspējusi jau ne reizi vien.

Pirms gada Liverpool iekļūšana Čempionu līgas finālā bija krietns pārsteigums un savā ziņā Pelnrušķītes stāsts, un attiecīgi arī fināls pret Madrides Real tika sagaidīts ar klusām cerībām pēc vēl vienas sensācijas, nevis divu līdzvērtīgu pretinieču spēkošanās.

Liverpūlei turklāt finālā nācās cīnīties ne tikai ar pēdējo Real sastāvu, kurā bija Krištianu Ronaldu, bet arī savām neveiksmēm. Mača pirmajā puslaikā traumu guva tobrīd izcilu sezonu aizvadošais Mohameds Salāhs, kuram pēc tam nācās arī gandrīz izlaist Pasaules kausa finālturnīru, savukārt vārtsargam Kariusam divas pamatīgas kļūdas iedragāja, visticamāk, visu atlikušo karjeru, novedot pie Liverpūles zaudējuma.

Šoreiz Liverpool uz finālu brauc ar citām sajūtām. Starpsezonā nopirkts visaugstākā līmeņa vārtsargs (Alisons), aizsardzībā sevi iespaidīgi pierādījis cits ļoti izdevīgais transfērs Virdžila van Daika personā, savukārt uzbrukumā, lai arī Salāhs vairs tik ļoti nedominē, Sadio Manē un Robertu Firminu klātbūtne dara bažīgus jebkurus pretiniekus.

Galvenajam trenerim Jirgenam Klopam šosezon ar visiem lielajiem transfēriem un kluba vadības uzticības kredītu tā arī neizdevās izcīnīt nevienu titulu, beigās arī Premjerlīgā tomēr paliekot divus punktus aiz Mančestras City. Triumfs Čempionu līgā visas šaubas par Klopa uzņemto kursu dzēstu vienā mirklī, kā arī nokratītu viņam uzlikto zaudētāja birku. Koeficients, ka Klops beidzot iegūs augstākā līmeņa titulu (domas dalās, vai Vācijas čempiona tituls šeit skaitāms vai nē), ir 1.47, kamēr Liverpool uzvara pamatlaikā novērtēta ar koeficientu 1.90.

Savukārt Tottenham pirms sezonas sākuma netika pieskaitīta pie sezonas favorītēm, taču gaisā vīdēja aicinājums nenovērtēt šo komandu par zemu. Pārdzīvojot sezonu ar traumām un savainojumiem, Tottenham Premjerlīgā nespēja izturēt tempu ar favorītēm, taču vietu labāko četriniekā izcīnīja tik un tā, minimālo uzdevumu paveicot.

Čempionu līgas izslēgšanas mačos, lielākoties spēlējot bez Harija Keina, Tottenham pamanījās tikt galā ar vienu favorītu pēc otras un parūpējās par vienu no neaizmirstamākajiem mirkļiem šajā sezonā vispār futbolā un arī Čempionu līgas vēsturē. Nokaitētā drāmā Amsterdamā Tottenham atspēlēja deficītu un pašās pēdējās minūtēs iedabūja vārtos arī uzvaru nesošo bumbu, kas lika Ajax futbolistiem palikt uz zālāja pilnībā sagrautiem.

Betsafe bukmeikeri Tottenham uzvaru pamatlaikā vērtē ar augsto koeficientu 4.30, kas nav labas ziņas Londonas komandai, jo pēdējos gados līdzīgos finālos, kad viena komanda bijusi izteikta favorite, pārsteigumi nav tikuši novēroti. Bukmeikeri Madrides stadionā neparedz īpaši rezultatīvu maču, bet koeficients uz likmi “Over 2.5” ir 1.79.

Betsafe piedāvā arī īpašus koeficientus, piemēram, vai kāds spēlētājs izcelsies ar hat-trick. ČL finālā to līdz šim paveikuši tikai trīs spēlētāji – Puškāšs, di Stefano un Prati. Pirmie divi pamanījās to paveikt vienā un tajā pašā spēlē, 1960. gada finālā palīdzot Madrides Real at 7:3 sakaut  Frankfurti. Savukārt Prati Milan rindās iesita trīs vārtus tieši pirms 50 gadiem pret Ajax. Interesanti, ka Lukass Moura pusfinālā pret Ajax paveica tieši to pašu, iesitot trīs maksimāli svarīgus vārtus. Šāda notikuma atkārtošanās finālā novērtēta ar koeficientu 161.00, bet par ticamāko vārtu guvēju bukmeikeri uzskata Mohamedu Salāhu un Sadio Manē – iespēja, ka viņi iesitīs vismaz vienreiz, saņēmusi koeficientu 2.50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi