Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Čempionu līgas uzvarētāji Ronaldu un Pepe Portugāles izlasei pirms spēles ar Latviju pievienosies trešdien

Portugāles futbola izlases lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, kā arī viņa pārstāvētās Madrides Real aizsargs Pepe, kuri sestdien otro gadu pēc kārtas triumfēja UEFA Čempionu līgā, valstsvienībai pirms šīs nedēļas 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles pret Latviju pievienosies trešdien.

Jau ziņoja, ka Madrides Real sestdien Kārdifā ar 4:1 sagrāva Turīnas Juventus komandu, trešo reizi pēdējo četru gadu laikā virs galvas ceļot UEFA Čempionu līgas uzvarētāju trofeju. Aizvadītā gada pasaules labākais futbolists Ronaldu finālspēlē guva divus vārtus.

Pašreizējā Eiropas čempione Portugāles izlase sestdien pārbaudes spēlē savā laukumā ar 4:0 sagrāva Kipru, bet pēc tam komandai tika dota pusotru dienu ilga atpūta, izlases kandidātiem kopā sanākot pirmdienas vakarā. Divus vārtus portugāļu labā sestdien guva Žuāu Moutiņu, abas reizes izceldamies pirmajā puslaikā, kamēr spēles otrajā daļā pa reizei izcēlās Pici un Andrē Silva.

Savukārt Ronaldu un Pepe, kurš Čempionu līgas finālspēlei netika pieteikts, pēc Real komandas svinībām izlases rindas papildinās trešdien, neilgi pirms komandas došanās uz Rīgu.

Tikmēr joprojām nav skaidrība, vai Portugāles izlasei varēs palīdzēt uzbrucējs Rikardu Kvarežma no Turcijas kluba Stambulas Bešiktaš, kuram ir trauma.

Portugāles izlasei gaidāms saspringts spēļu posms. Uzreiz pēc spēles Rīgā tā atgriezīsies dzimtenē, bet jau 18.jūnijā Krievijā sāks dalību Konfederāciju kausā, apakšgrupā tiekoties ar Meksiku, Krieviju un Jaunzēlandi.

Novembra vidū portugāļu superzvaigzne Ronaldu 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē raidīja divas bumbas Latvijas izlases vārtos, palīdzot komandai uzvarēt ar 4:1. Tāpat precīzi bija Viljams Karvaļu un Bruno Alvešs, kuri arī šoreiz ir Portugāles izlases kandidātu sarakstā. Savukārt Latvijas izlasē ar gūtiem vārtiem izcēlās Artūrs Zjuzins, kuru galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uz šo spēli un pēc tam gaidāmo pārbaudes maču ar Igauniju nav izsaucis.

Jau vēstīts, ka no slavenākajiem Portugāles futbolistiem starp kandidātiem nav Minhenes Bayern pussarga Renatu Sanšeša un Lille vienības uzbrucēja Edera, kurš pērn Eiropas čempionāta finālā guva uzvaras vārtus.

Tāpat no pērnā gada Eiropas čempioniem sastāvā nav arī Eduardu, Antonī Lopešs, Rikārdu Karvaļu, Vieirinja un Rafa Silva, kamēr sastāvā iekļauti Pici, Bernardu Silva, Želsuns Martiņšs, Andrē Silva, Luišs Netu, Nelsons Semedu, Betu un Žuzē Sa.

2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice piecās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 15 punktus, bet tai ar 12 punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar pieciem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai, kuras galvenā trenera amatā debitēs Aleksandrs Starkovs, ir trīs punkti, bet Andora guvusi vienu punktu.

Latvijas un Portugāles izlases piektdien tiksies Skonto stadionā.

Portugāles futbola izlases kandidāti:

vārtsargi - Betu, Ruī Patrīsiu (abi - Lisabonas "Sporting"), Žuzē Sa ("Porto");

aizsargi - Brunu Alvešs ("Cagliari", Itālija), Sedriks Suarešs ("Southampton", Anglija), Elizēu, Nelsons Semedu (abi - Lisabonas "Benfica"), Žuzē Fonte (Vesthemas "United", Anglija), Luišs Netu (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Pepe (Madrides "Real", Spānija), Rafaels Gerreiru (Dortmundes "Borussia", Vācija);

pussargi - Adrjēns Silva, Viljams Karvaļu (abi - "Sporting"), Andrē Gomešs ("Barcelona", Spānija), Danilu Pereira ("Porto"), Žuāu Māriu (Milānas "Inter", Itālija), Žuāu Moutiņu ("Monaco", Francija), Pici ("Benfica");

uzbrucēji - Andrē Silva ("Porto"), Bernardu Silva ("Monaco"), Krištianu Ronaldu ("Real"), Želsuns Martiņšs ("Sporting"), Nani ("Valencia", Spānija), Rikardu Kvarežma (Stambulas "Bešiktaš", Turcija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi