Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Cerēt var, bet jānodrošinās

Kurš to būtu varējis iedomāties, ka SynotTip virslīgā 2017. gadā līdz finišam varētu tikt tikai septiņi klubi? Ja runājam par tiem, kas pašmāju futbolam seko līdzi kaut vai mazlietiņ, atbilde ir – praktiski visi. Tomēr kaut kādu iemeslu dēļ virslīga izrādījās negatava sekām, kādas radīsies pēc Babītes/Dinamo diskvalifikācijas par manipulēšanu ar spēļu rezultātiem materiāla labuma gūšanai.

Lielākā kļūda droši vien bija nevis kluba diskvalificēšana, kā dēļ sezonas turpinājumā čempionāta spēļu kalendārs zaudēja regularitāti, komandām vasaras mēnešos dažkārt aizvadot tikai pa divām trīs spēlēm mēnesī, bet gan neizlēmība, pieļaujot aizdomīgo babītiešu dalību virslīgā un nesagatavojot labu alternatīvu spēļu kalendāram. UEFA paspārnē esošajos nacionālajos čempionātos vēl tikai Armēnijai augstākajā līgā ir mazāk klubu (seši) nekā Latvijai. Un pat tajā katrai komandai ir vairāk spēļu (30). Ja vēlamies vietējo futbolistu progresu, ar 24 mačiem gadā ir krietni par maz. Jā, protams, var aizbildināties ar to, ka šim gadam šāds rezerves variants varbūt bija pieņemams divu kausa izcīņu dēļ, bet šī iemesla dēļ piecām virslīgas komandām bija tikai par vienu spēli vairāk, vēl citām spēļu skaits palielinājās par dažām. Un galvenais, ka vasarās, kad Latvijas zaļie futbola laukumi ir reti labā stāvoklī, daža laba komanda, kas nepiedalās eirokausos, spiesta mēnesi gandrīz tikai trenēties.

Iepriekšējais virslīgas izpilddirektors Emīls Latkovskis neslēpa savu izbrīnu par Babīte/Dinamo pielaišanu pie čempionāta un teica, ka pats to nebūtu pieļāvis. Tomēr gada sākumā virslīgu vadījušais vācietis Olivers Šlēgls, cerot uz labāko, pieļāva to, ka vēl viens gads Latvijas futbolā aizritējis ar negatīvu piegaršu. Kamēr par Latvijas futbolu atbildīgie prāti turpinās tikai reaģēt uz jau esošu situāciju, neparedzot to savlaicīgi, tikmēr mūsu virslīga tā arī paliks Eiropas nacionālo čempionātu astes galā, teju pēc katras eirokausu kampaņas piespiedu kārtā atzīstot, ka konkurenti (arī no dienvidu kaimiņzemes) ir mums priekšā. Un kā lai aizjož garām, ja pat Andoras un Luksemburgas čempionātos ik gadu ir vairāk spēļu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi