Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Cīņa par Čempionu līgas finālu: Ar ko beigsies Ajax Pelnrušķītes stāsts?

UEFA Čempionu līgā šonedēļ sāksies pusfināla spēles. Otrdien spēkosies divas sezonas pārsteigumu autores Tottenham un Amsterdamas Ajax, bet trešdien grandu cīņas pirmo dueli izspēlēs Barcelona un Liverpool. Jau šobrīd skaidrs, ka otrā pusfināla uzvarētāja finālā būs favorītes godā, bet Tottenham un it īpaši Ajax jau parādījusi, ka spēj svarīgos mačos pārspēt favorītes. Sporta totalizatora Betsafe futbola prognozes liecina, ka Ajax kļūšana par čempioni vairs nebūt nav nereāls vai sensacionāls iznākums, bet reāla iespējamība.

Atšķirībā no iepriekšējām Čempionu līgas sezonām, šoreiz atsevišķa izloze pusfināla pāru noteikšanai netika veikta. Jau pirms ceturtdaļfināla tika noteikti turnīra zari, kas pavēra iespēju pusfinālā satikties Eiropas grandiem Mančestras „City” un Turīnas „Juventus”. Taču pret šādu scenāriju iebildumus izteica gan „Tottenham”, gan Amsterdamas „Ajax”, nolemjot labāk sarīkot pusfinālu savā starpā.

Ne „Tottenham”, ne „Ajax” sezonas sākumā netika piesaukta pat tuvumā galvenajām favorītēm. „Tottenham” gan nav godīgi saukt par pastarīti, kas uzlekusi trīsreiz augstāk par savu galvu, taču tās sezonu pamatīgi pabojājušas traumas, un arī tagad no sastāva izkritis komandas zvaigzne Harijs Keins. Bukmeikeri sezonas sākumā kā objektīvu „Tottenham” vietu paredzēja astotdaļfinālu, taču ar apņēmību un arī futbola dievu stāvēšanu savā pusē (kā lai aizmirst „City” neieskaitītos vārtus pašā spēles galotnē!) nonākts līdz pusfinālam, kurā būs 50:50 duelis pret „Ajax”.

„Tottenham” un „Ajax” komandas ir grūti salīdzināt. Galu galā, abas komandas nav aizvadījušas savstarpēju spēli gandrīz 40 gadu garumā. Ņemot vērā, cik daudz abi klubi šosezon spējuši pārsteigt, sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeri šoreiz favorītes statusu neizvirzīja nevienai no šīm komandām – katrai tikšana finālā novērtēta ar koeficientu 1.90.

Otrā pusfinālā spēlēs „Barcelona” ar Lionelu Mesi priekšgalā un „Liverpool”, kas līdz finālam aizsniedzās pagājušajā sezonā. Toreiz „Liverpool” sasniegums tika saukts par negaidītu pārsteigumu, bet šoreiz viss rit atbilstoši gaidām. „Liverpool” turpina aktīvu cīņu par Premjerlīgas titulu, kas varētu būt kluba mīnuss Čempionu līgā, jo tās pretiniece „Barcelona” jau garantējusi Spānijas čempiones titulu un var koncentrēties Eirokausu izšķirošajām spēlēm. Šajā pusfinālā „Barcelona” tiek uzskatīta par nelielu favorīti (koeficients 1.72), taču atbildes spēli nāksies aizvadīt viesos.

Nav jābūt milzīgam futbola speciālistam, lai novērotu, ka viens pusfināls šoreiz ir daudz spēcīgāks nekā otrs, vismaz uz papīra. Neatkarīgi no pusfināla rezultātiem, skaidrs, ka finālmačā favorīte būs no „Barcelona”-„Liverpool” dueļa, kamēr „Tottenham” un „Ajax” atkal būs jākāpj kalnā pa stikla virsmu. Šī stikla virsma gan nebūs nopulēta, bet gan ar pašu klubu ērti izvietoties pakāpieniem, proti, bukmeikeri neuzskata, ka, piemēram, Amsterdamas „Ajax” triumfs Čempionu līgā šobrīd vairs būtu nosaucams par sensāciju.

Šobrīd „Ajax” vienībai ir piemērots koeficients 5.50 par uzvaru finālā, kas ir iespējamība apmēram 17% vērtībā. Klubam, kas jau izslēdzis no cīņas Madrides „Real” un „Juventus”, tas ir atbilstošs rādītājs. Nedaudz labāks triumfa koeficients ir Londonas klubam (5.00), bet galvenā favorīte bukmeikeru vērtējumā šobrīd ir „Barcelona” ar koeficientu 2.60.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi