Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Daugavpils Dinaburg sezonai gatavojas pārsvarā ar Daugavas spēlētājiem

Daugavpils ''Dinaburg'' futbola komanda piektdien ieradusies treniņnometnē Turcijā ar lielāko daļu spēlētāju un galveno treneri, kas pagājušajā sezonā pārstāvēja citu LMT virslīgas komandu - Daugavpils ''Daugavu'', liecina ''Dinaburg'' interneta mājaslapā publicētā informācija.Oficiāli par klubu apvienošanos ne klubi, ne Latvijas Futbola federācija (LFF) vēl nav paziņojuši, taču aģentūras BNS rīcībā ir informācija, ka jaunajā sezonā virslīgas čempionātā Daugavpili pārstāvēs tikai viens klubs - ar nosaukumu ''Dinaburg''.

To pierāda arī fakti, ka uz Turciju devušies tikai seši futbolisti no ''Dinaburg'' pagājušā gada sastāva, bet no 2008. gada ''Daugavas'' sastāva - 12 spēlētāji. Vēl trīs - Vladimirs Žavoronkovs, Ika Kortua un Aleksandrs Novožilovs - pagājušajā gadā pārstāvēja citus virslīgas klubus. Par ''Dinaburg'' galveno treneri Turcijas braucēju sarakstā nosaukts Igors Gamula, kas pagājušajā gadā sezonas otrajā pusē vadīja ''Daugavu'', bet līdzšinējais ''Dinaburg'' galvenais treneris Tamazs Pertija kļuvis par pakāpi zemāku amatpersonu - ''Dinaburg'' vecāko treneri.''Daugava'', kas virslīgas čempionātu pabeidza piektajā vietā, pēc uzvaras 2008. gada Latvijas kausa izcīņā ieguva tiesības startēt jaunizveidotajā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Eiropas līgā, kas nomainīs UEFA kausa izcīņu.''Ja abas komandas apvienojas, tad ''Daugavas'' vietu UEFA Eiropas līgā ieņems ''Dinaburg'' kā 2008. gada virslīgas ceturtā labākā komanda,'' aģentūrai BNS pastāstīja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. ''Taču ''Dinaburg'' tad būs jāstartē no zemākās - pirmās kvalifikācijas kārtas. Kausa izcīņas finālists FK ''Ventspils'' spēlēs Čempionu līgas kvalifikācijā.''No otrās kvalifikācijas kārtas UEFA Eiropas līgā iesaistīsies Latvijas vicečempioni ''Liepājas Metalurgs''. Arī ''Daugavai'' kā kausa ieguvējai bija garantēta vieta jau šajā kārtā. Trešā labākā Latvijas komanda Rīgas ''Skonto'' šo turnīru sāks no pirmās kvalifikācijas kārtas.LMT virslīgas jaunajam čempionātam jāsākas 14. martā, taču joprojām nav oficiāli noskaidrots ne galīgais komandu skaits, ne turnīra norises sistēma, nemaz nerunājot par spēļu kalendāru.''Četros riņķos spēlēt deviņām komandām tomēr būtu par grūtu, jo daudz spēļu,'' sacīja Mežeckis un piebilda, ka ceturtdien bija paredzēta saruna pie apaļā galda, kurā jau vajadzējis tikt skaidrībā par šiem jautājumiem. ''Domāju, ka līdz tam laikam, kad Latvijas izlase nākamajā nedēļā atgriezīsies no Kipras, visam vajadzētu būt skaidram,'' piebilda LFF ģenerālsekretārs.LFF Sacensību daļas vadītājs Jānis Skredelis aģentūrai BNS apstiprināja, ka nākamā gada virslīgas čempionātā piedalīsies Jūrmalas komanda, par kuras startu vēl nesen nebija īstas skaidrības. Pašlaik runa ir tikai par Daugavpils ''Daugavas'' piedalīšanos vai nepiedalīšanos,'' sacīja Skredelis, kurš cer, ka dalībnieku galīgais sastāvs būs zināms nākamās nedēļas sākumā.Ja virslīgā spēlēs deviņas komandas, tad tās, visticamāk, sacentīsies trijos riņķos, katra aizvadot pa 24 spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi