Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dot iespēju vietējiem

Ar mūžīgiem strīdiem par un ap to – šādi Aleksandrs Starkovs skaidroja, ar ko tad futbols ir tik interesants, ka popularitātē pārspēj citus sporta veidus. Viens no tādiem mūžīgajiem strīdiem Latvijas futbola virslīgā ir tēma par uzticēšanos vietējiem futbolistiem un treneriem. Un atbildes aizvien nav. Un nebūs. Bet parunāt par to – var.

Jā, Viktors Skripņiks, kurš Riga FC aizveda līdz čempionu titulam, ir pelnījis visdažādākās uzslavas. Tas ir piemērs, kad top skaidrs – lūk, labs ārzemju speciālists, kādu ienākšana Latvijas futbolā ir vērtējama pozitīvi. To pašu varētu teikt arī par Ventspils treneri Dejanu Vukičeviču un RFS vadītāju Valdu Dambrausku, kura komanda sezonu iesāka ar satriecoši aizraujošu futbolu. Tāpat ar futbolistiem: Beka Vačiberadze, Adeleke Akinjemi, Tosins Aijeguns, Volodimirs Bajenko – talantīgi futbolisti, kas tikai izdaiļo vietējo čempionātu un palīdz progresēt vietējiem.

Bet vai trūkst pretēju piemēru – kad ārzemnieks ne ar ko nav labāks par vietējo? Vai Spartaks var godprātīgi pateikt, ka viņu izvēlētie ārzemju speciālisti bija labāki par, piemēram, Marianu Paharu, kurš mūsu vadošo klubu ignorances dēļ bija spiests ielikt savu trenera karjeru reputācijas giljontīnā pie FK Jelgava stūres? Kad Pahars pārņēma Zemgales komandas vadību, bija skaidrs, ka viņš lien neapskaužamā situācijā, kurā var tikai zaudēt. Bet vai viņam bija citas izvēles iespējas? Bez darba virslīgā ir savulaik čempiona titulus izcīnījuši Latvijas speciālisti Viktors Dobrecovs un Jurģis Pučinsks. Viņi pierādīja, ka vietējie un jaunie speciālisti var izcīnīt titulus! Bet mūsu vadošie klubi skatās ārzemnieku virzienā. Vai visi leģionāri bija galvastiesu pārāki pār vietējiem futbolistiem? Lūk, atbilde: RFS rezervists Roberts Uldriķis 494 minūtēs guva 7 vārtus, bet gruzīnu snaiperis Irakli Sikharulidze līdzīgā spēles laikā izcēlās tikai reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi