Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eiropas čempiones anglietes iekļūst Pasaules kausa finālā futbolā

Patreizējās Eiropas čempiones Anglijas futbolistes trešdien Pasaules kausa izcīņas pusfinālā ar 3:1 (1:0) pieveica mājinieci Austrāliju un iekļuva turnīra finālā.

Anglijas sieviešu izlasei šis būs pirmais Pasaules kausa izcīņas fināls, tieši tāpat kā viņu pretiniecēm izšķirošajā mačā spānietēm.

Pusfinālā pret Austrālijas izlasi anglietes vadībā izvirzījās mača 36.minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās Ella Tūne. Spēles 63.minūtē Samanta Kera mājiniecēm panāca izlīdzinājumu, tomēr 2022.gada Eiropas čempiones izrādījās pārākas - Lorena Hempa 71.minūtē atguva vadību anglietēm, bet 86.minūtē Alesija Ruso nodrošināja uzvaru ar 3:1.

Anglijas sieviešu futbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā spēlē sesto reizi. Līdz šim labākais rezultāts bija 2015.gadā izcīnītā bronza, bet iepriekšējā čempionātā 2019.gadā sasniedza anglietes palika ceturtās.

Tikmēr Austrālijas izlase startējusi septiņos no iepriekšējiem astoņiem turnīriem, šogad pirmo reizi sasniedzot pusfinālu.

Jau ziņots, ka otrdien kā pirmās Pasaules kausa izcīņas finālu pirmo reizi sasniedza Spānijas futbolistes, kuras pusfinālā ar 2:1 (0:0) pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Austrālijas un Zviedrijas futbolistes cīņu par bronzas medaļām aizvadīs 19.augustā Brisbenā, bet 20.augustā Sidnejā mačā starp Anglijas un Spānijas izlasēm tiks noskaidrota jaunā Pasaules kausa ieguvēja.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi