Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Fergusons komandas uzvarā Čempionu līgā saskata likteni

Manchester United galvenais treneris sers Alekss Fergusons pēc viņa vadītās komandas uzvaras Čempionu līgā uzsvēra, ka tas ir liktenis, jo šī uzvara gūta tieši 50 gadu pēc traģēdijas Minhenē, kad aviokatastrofā gāja bojā daļa Mančestras kluba futbolistu.

= Mančestras United - Čempionu līgas uzvarētāji!

"Domāju, ka šajā spēlē, tāpat kā visu šo sezonu, savu lomu nospēlēja liktenis. Mums bija iemesls uzvarēt, un tas ir svarīgi. Ja cilvēkiem ir iemesls, pret viņiem ir grūti cīnīties, viņus grūti uzvarēt. Liktenis nospēlēja savu lomu, kad Terijs paslīdēja," Fergusons sacīja pēc spēles.

Pirms mača pieredzējušais treneris saviem futbolistiem teicis, ka viņi nevar apkaunot savulaik izcilā Manchester United trenera Meta Basbija piemiņu. Fergusons uzsvēra, ka Basbijs nozīmīgu lomu spēlēja arī iepriekšējā mančestriešu uzvarā Čempionu līgā 1999.gadā, kad Barselonā ar 2:1 spēles beigās tika uzvarēts Minhenes Bayern. Toreiz Basbijs spēles dienā būtu svinējis 90.dzimšanas dienu.

Basbijs bija United galvenais treneris pirms 50 gadiem, kad Minhenes lidostā pacelšanās laikā katastrofu piedzīvoja lidmašīna, kurā atradās arī Anglijas kluba futbolisti. Astoņi gāja bojā. Trešdienas spēli Maskavā apmeklēja vairāki tā laika Manchester United spēlētāji - sers Bobijs Čarltons, Harijs Gregs, Alberts Skenlons, Kenijs Morgans un Bils Fulkess.

Fergusons žurnālistiem pēc spēles pastāstīja, ka šī bijusi septītā reize, kad viņa vadītajai komandai kāda kausa izcīņas finālā vajadzējis aizvadīt 11 metru sitienu sēriju, un pirmā, kad to izdevies uzvarēt. "Es zaudēju trīs sērijas ar Aberdeen [Fergusona iepriekšējais klubs] un trīs ar Manchester United, bet septītā izrādījās veiksmīgā," klāstīja Fergusons. "Esmu sajūsmā. Terija paslīdēšana deva mums izredzes, un no tā brīža es domāju, ka mēs uzvarēsim. Es jūtos lepns, ļoti lepns, atkal uzvarot [Čempionu līgā]," uzsvēra Fergusons, kas bija Manchester United galvenais treneris arī 1999.gadā.

Savukārt zaudētāju komandas galvenais treneris Avrams Grants pēc mača slavēja Chelsea futbolistus. "Lepojos par savu komandu un to, ko tā šosezon ir paveikusi. Pēc spēles puišiem to arī pateicu. Mēs bijām labāki šovakar un mums vajadzēja uzvarēt, taču vienalga es domāju, ka mums bijusi lieliska sezona," norādīja Grants, kas slavēja Chelsea kapteini Džonu Teriju.

Terijs pēcspēles 11 metru sitienu sērijā varēja nodrošināt savai komandai uzvaru, taču paslīdēja, bumba trāpīja pa vārtu stabu un aizlidoja autā. "Viņš [Terijs] bija ļoti sarūgtināts un pēc spēles raudāja, taču viņš ir galvenais iemesls, kāpēc mēs te vispār spēlējām," kapteini slavēja Grants.

Jau ziņots, ka pēc neizšķirta pamatlaikā un papildlaikā 1:1 uzvaru Čempionu līgas finālā trešdien notikušajā spēlē Maskavā izcīnīja Manchester United, kas Chelsea uzvarēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 6:5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi