Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FIFA Blateram un Platinī piespriež 90 dienu pagaidu diskvalifikāciju

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Ētikas komisija organizācijas prezidentam Zepam Blateram un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) vadītājam Mišelam Platinī piespriedusi 90 dienu pagaidu diskvalifikāciju.

Tāpat 90 dienu pagaidu diskvalifikāciju saņēmis no FIFA ģenerālsekretāra amata atstādinātais Žeroms Valke, bet sešu gadu liegums piespriests bijušajam FIFA viceprezidentam Čunam Mondžonam.

"Ētikas komisijas strīdu izskatīšanas kamera piespriedusi 90 dienu pagaidu diskvalifikāciju Blateram, Platinī un Valkem. Liegums var tikt pagarināts uz laika periodu, kas nepārsniedz 45 dienas. Tikmēr Mondžonam piespriesta sešu gadu diskvalifikācija un 100 000 Šveices franku (91 488 eiro) liels naudas sods. Minētās personas diskvalifikācijas laikā nevar piedalīties jebkādās futbola aktivitātēs nacionālā un starptautiskā mērogā. Šie aizliegumi stājas spēkā nekavējoties," teikts FIFA Ētikas komisijas ziņojumā.

Kā zināms, FIFA šobrīd skāruši pamatīgi korupcijas skandāli, turklāt izmeklēšana sākta pret Blateru, kurš pirms dažiem mēnešiem paziņoja par atkāpšanos no organizācijas prezidenta amata. Tiesa, savas pilnvaras viņš noliks vien pēc tam, kad 26.februārī tiks ievēlēts jauns asociācijas vadītājs.

Šajā lietā iesaistīts arī Platinī, kurš ticis iztaujāts par dažādu maksājumu saņemšanu no Blatera. Tiek vēstīts, ka Platinī par saviem pakalpojumiem no FIFA prezidenta saņēmis aptuveni 1,8 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka maija beigās 65.FIFA kongresa priekšvakarā tika veikti vairāki organizācijas amatpersonu aresti. Viņi tika vainoti kukuļu ņemšanā vairāk nekā 100 miljonu dolāru apmērā, atlīdzībā piešķirot sponsorēšanas un mārketinga tiesības, kā arī iespējas organizēt dažādus turnīrus, tostarp Pasaules kausu.

Par spīti korupcijas skandāliem, maijā notikušajā kongresā atkārtoti prezidenta amatā tika ievēlēts Blaters, kurš sāka jau savu piekto termiņu. Tiesa, viņš 2.jūnijā negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata. Jauno prezidentu ievēlēs 26.februārī, kad norisināsies FIFA ārkārtas kongress.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi