Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FIFA rangs: Līderpozīciju pirmo reizi dala divas izlases; Latvijai 131. vieta

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, nokritusi par divām vietām, ierindojoties 131.pozīcijā, kamēr dalītā pirmajā vietā ir Pasaules kausa ieguvēja Francija un Beļģija.

Šis ir otrais FIFA rangs pēc Krievijā notikušā Pasaules kausa, turklāt tajā ņemtas vērā izmaiņas punktu skaitīšanas sistēmā, vairāk vēršot uzmanību tieši uz augstāka līmeņa spēlēm.

Latvijas izlase kopš augusta, kad tika publicēts iepriekšējais rangs, aizvadījusi divas Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Nāciju līgas spēles, spēlējot 0:0 ar Andoru un ar 0:1 atzīstot Gruzijas pārākumu.

Jaunākajā rangā Latvijai ir 1116 punkti.

Tikmēr Igaunija rangā noslīdējusi par četrām vietām un ieņem 98.pozīciju, bet Lietuva pakāpusies par vienu vietu uz 126.pozīciju. Vēl pagājušā gada izskaņā Lietuva ar 149.vietu uzstādīja ne tikai savu, bet arī Baltijas valstu ranga antirekordu.

Kopš pērnā novembra Latvijas izlase allaž rangā atradās 131. vai 132.pozīcijā, bet pirms tam septembra rangā Latvijas izlase piedzīvoja kritumu par 17 vietām un nokrita līdz rekordzemajai 148.pozīcijai, bet oktobrī atguva uzreiz 19 vietas. Pēc marta Latvijas futbola izlase rangā par astoņām vietām atkāpās uz 139.pozīciju, bet pēc tam veica kāpumu.

Virs Latvijas rangā tagad atrodas Turkmenistāna, bet zem - Sudāna.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā.

Tikmēr FIFA ranga līderpozīciju pirmo reiz vēsturē dala divas izlases - Pasaules kausa ieguvēja Francija un šī turnīra bronzas medaļas ieguvēja Beļģija. Trešā bez izmaiņām ir Brazīlija, bet ceturto vietu ieņem Horvātija.

Pirmo piecinieku savukārt noslēdz Urugvaja, bet tai seko Anglija, Portugāle, Šveice, Spānija un Dānija, kas nokritusi par vienu pozīciju. Uzreiz aiz labāko desmitnieka ir Argentīna.

Savukārt iepriekšējā FIFA ranga līdere Vācija, kas ir zaudējusi arī pasaules čempiones godu, rangā tagad ir tikai 12.vietā, pakāpjoties par trīs pozīcijām.

Vislielākais kāpums par sešām vietām ir Ukrainai, kas tagad ir 29.pozīcijā, bet lielāko kritumu piedzīvojusi Gana, kas zaudējusi sešas vietas un šobrīd ir 51.pozīcijā.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 25.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi