Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FIFA rekomendē jau 2022. gada Pasaules kausa finālturnīru paplašināt līdz 48 izlasēm

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) rekomendē jau 2022. gadā paplašināt Pasaules kausa finālturnīru līdz 48 izlasēm, piektdien paziņoja FIFA prezidents Džanni Infantīno.

Tāpat FIFA lēmusi, ka, sākot ar 2021. gadu, Klubu Pasaules kausā piedalīsies 24 komandas, pret ko iebilst Eiropas komandas, kuras gatavojas boikotēt turnīru.

Gala lēmums par 48 komandu startēšanu 2022.gada Pasaules kausā futbolā tiks pieņemts jūnijā gaidāmajā kongresā.

Pasaules kausa finālturnīra paplašināšana notiks tikai tādā gadījumā, ja viena vai vairākas Kataras kaimiņvalstis palīdzēs uzņemt spēles. Iespējamās partnervalstis varētu būt Bahreina, Kuveita, Saūda Arābija, Omāna un Apvienotie Arābu Emirāti (AAE). Taču Bahreina, Saūda Arābija un AAE būtu tikai potenciālas sadarbības valstis, jo to valstu valdības ir noteikušas diplomātisko blokādi pret Kataru.

Infantīno ir entuziastisks atbalstītājs komandu skaita palielināšanai 2022.gadā. Sākotnēji tika iecerēts paplašināties 2026.gada Pasaules kausā, kas norisināsies ASV, Kanādā un Meksikā.

FIFA paplašinātajā dokumentā teikts, ka 2022.gada turnīrā būtu tāds pats formāts, kur visu sešu reģionu konfederācijas saņemtu tādu pašu vietu skaitu kā Ziemeļamerikā plānotajā turnīrā. Šajā formātā no Eiropas kvalificētos 16 labākās komandas.

Lielā karstuma dēļ Katarā gaidāmā Pasaules kausa izcīņa notiks novembra un decembra mēnešos, turklāt turnīra ilgums samazināts par trim dienām, kas varētu būt būtisks apstāklis lēmuma pieņemšanā par paplašināšanos.

Tāpat FIFA lēmusi, ka pēc diviem gadiem Klubu Pasaules kauss tiks paplašināts līdz 24 komandā. Tam iebilda Eiropas Klubu asociācija (ECA), kas paziņoja, ka Vecā kontinenta vadošās komandas tādā gadījumā boikotēs turnīru.

FIFA Klubu pasaules kauss norisinās katru gadu un tajā piedalās septiņas vienības, bet nākotnē plānots, ka jaunajā formātā būs 24 vienības.

ECA jau pirms gada noraidīja ierosinājumus veidot jaunus klubu turnīrus, turklāt Vecajā kontinentā arī Klubu pasaules kauss nav iemantojis atzinību.

FIFA Klubu pasaules kauss, kurā piedalās turnīra rīkotāja un sešas konfederāciju čempiones, tiek izcīnīts kopš 2000.gada.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi