Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Firminu vārti palīdz Liverpool pārspēt Hotspur; Agvero hettriks Birmingemā

Anglijas futbola premjerlīgas līdervienība Liverpool sestdien svinēja uzvaru 22.kārtas spēlē, kamēr jaunās vicelīderes Mančestras City uzbrukuma līderis Serhio Agvero svētdien guva trīs vārtus.

Liverpūlieši viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Totenhemas "Hotspur", savu bezzaudējumu sēriju pagarinot līdz 38 mačiem.

Vienīgie vārti tika gūti 37.minūtē, kad Robertu Firminu pēc Mohameda Salāha piespēles bija precīzs no vārtsarga laukuma stūra. Pirms tam Sadio Manē norībināja mājinieku vārtu pārliktni.

"Hotspur" otrā puslaika otrajā pusē bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču "Liverpool" nosargāja savus vārtus neskartus.

"Būsim uzvarējuši tikai tad, kad kāds mums pasniegs trofeju. Mums jāturpina šādā pašā veidā, jo sāncenši ir ļoti stipri. Peps nepadosies. Tāpat arī es," pēc mača pauda "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops.

Turpretī zaudējumu cieta "Liverpool" tuvākā sekotāja Lesteras "City", kas mājās ar 1:2 (1:1) atzina "Southampton" pārākumu.

Mājiniekus vadībā izvirzīja Deniss Prēts, bet viesiem mača gaitā ar vārtiem atbildēja Stjuarts Ārmstrongs un Denijs Ingss, kurš bija precīzs deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām. 

"Šodien nebijām savā labākajā formā. Parasti aizsardzībā esam ļoti labi, bet šoreiz pietiekami neizdarījām spiedienu un pieļāvām pārāk daudz kļūdu ar bumbu. Vārtus ielaidām pēc tam, kad pieņēmām nepareizus lēmumus. Domājām, ka aizbrauksim mājās ar punktu, kuru patiesībā neesam pelnījuši," skaidroja Lesteras komandas galvenais treneris Brendans Rodžerss.

Tikmēr Londonas "Chelsea" mājās ar 3:0 (2:0) pārspēja "Burnley". Londoniešiem vārtus guva Žoržinju, Temijs Abrahams un Kelams Hadsons-Odojs.

Tāpat pārliecinošu uzvaru svinēja Mančestras "United", kas savu līdzjutēju priekšā ar 4:0 (1:0) apspēlēja Noridžas "City". Divreiz izcēlās Markuss Rešfords, bet pa reizei - Antonī Marsiāls un Meisons Grīnvuds.

Savukārt svētdien graujošu uzvaru svinēja pērnā gada čempione Mančestras "City", kas viesos ar 6:1 (4:0) uzveica Birmingemas "Aston Villa".

Mančestras komandā ar "hat-trick" izcēlās Serhio Agvero, kļūstot par premjerlīgas rekordistu - viņš vismaz trīs vārtus guvis 12 spēlēs, bet par vienu šādu maču mazāk ir leģendārajam Alanam Šīreram. Tāpat Agvero ar 177 vārtiem premjerlīgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dala ceturto vietu ar tagadējo Londonas "Chelsea" galveno treneri Frenku Lepmardu. Viņiem priekšā ir tikai angļi Šīrers (260 vārti), Veins Rūnijs (208) un Endijs Kouls (187).

Vēl svētdien uzvarētājiem divus vārtus guva Rijāds Mahrezs, bet vienreiz izcēlās Gabriels Žezūss.

Premjerlīgas kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ieņem "Liverpool", kas 21 spēlē iekrājusi 61 punktu. Tālāk ar 47 punktiem 22 mačos seko Mančestras "City", bet 45 punkti ir Lesteras "City" futbolistiem. Ceturtā ar 39 punktiem ir Londonas "Chelsea", bet piekto vietu ar 34 punktiem ieņem Mančestras "United".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi