Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FK Rīga paliek bez pašvaldības atbalsta

Rīgas domes (RD) koalīcija otrdien nolēma, ka pašvaldībai jāizstājas no biedrības Futbola klubs Rīga, aģentūru BNS informēja vicemēra Almera Ludvika (LPP/LC) preses sekretāre Aiga Nebare.

Viņa paskaidroja, ka šāds politisks lēmums pieņemts, jo biedrības darbība ilgstoši bijusi nesakārtota un apšaubāma.

Pieņemts lēmums atcelt visas 2009.gadā plānotās pašvaldības dotācijas biedrībai, bet no domes pārstāvja biedrībā pašvaldības Sporta pārvaldes vadītāja Kārļa Villeruša prasīt publiskus paskaidrojumus par biedrības darbību.

Nebare norādīja, ka pagaidām nav skaidrs, kā pieņemtie lēmumi juridiski tiks izpildīti - vai kā departamenta iekšējie lēmumi, vai tie būs jāatbalsta komitejas deputātiem, vai risinājums tiks atrasts vēl citādi, taču pie tā pašlaik tiekot strādāts.

Viņa uzsvēra, ka konkrēta skaidrība par šīs lietas virzību būs tikai 9.decembrī, kad tiks publiskoti Sporta pārvaldes iekšējā audita rezultāti.

Nebare atklāja, ka RD Audita un revīzijas pārvalde aptuveni pirms nedēļas pēc Ekonomikas policijas pieprasījuma sākusi pārbaudi 2006. un 2007.gada Sporta pārvaldes iepirkumos.

Jau vēstīts, ka ilgu laiku klubs futbolistiem neizmaksāja algas, bet novembra sākumā uzņēmums FK Rīga atzīts par maksātnespējīgu.

Savukārt septembrī, pamatojoties uz partijas Jaunais laiks (JL) Rīgas domes deputātes Baibas Brigmanes iesniegumu, Ekonomikas policija sākusi kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām RD Sporta pārvaldē.

Iespējams, pārvalde apzināti vai nolaidības dēļ ilgstoši un regulāri sadarbojas ar nodokļu nemaksātājiem, pārskaitot pašvaldības līdzekļus, tostarp pievienotās vērtības nodokli personām, kuras izslēgtas no nodokļu reģistra. Pārvaldē arī ir konstatēti vairāki regulāri likuma pārkāpumi citās jomās, piemēram, nepilnības grāmatvedības uzskaitē, iepirkuma procedūru nerīkošana, cenu aptauju neveikšana, kas rada aizdomas par citu iespējamu nelikumību slēpšanu.

Rīgas mērs Jānis Birks (Tēvzemei un Brīvībai/LNNK) iepriekš uzdeva Ludvikam noskaidrot situāciju un pieņemt atbilstošus lēmumus, un, ja nepieciešams, atstādināt no amata atbildīgās amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi