Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FK Rīga vadība pieļauj bankrotu, taču klubu cer saglabāt

Maksātnespējas atzīšana patlaban ir vienīgā futbola kluba Rīga izeja no smagā finansiālā stāvokļa, piekrīt kluba viceprezidents Kārlis Villerušs. Ja tiesa atzīs SIA FK Rīga maksātnespēju, iesniedzot prasījumu, futbolistiem pavērsies iespēja saņemt algu par trim mēnešiem no valsts paspārnē esošā Darbinieku prasījumu garantiju fonda.

"Ir mehānisms, kā dzēsīsim parādus. Spēlētāji šogad noteikti saņems algas," tā pirms trijām nedēļām solīja Villerušs. Ceturtdien Dienai viņš atklāja, ka zem vārda "mehānisms" slēpies plāns pieprasīt maksātnespēju. Plāns gan neparedzēja, ka pieprasījumu iesniegs galvenais treneris Jurijs Meļņičenko. "Nebiju lietas kursā, ka to darīs Jurijs. Paši to tuvākajā laikā grasījāmies darīt. Taču es saprotu Meļņičenko. Tādas ir viņa tiesības." Villerušs uzsvēra, ka kopš 10.novembra "vara" atkal ir pašu rokās, jo biedrība FK Rīga lauzusi līgumu ar SIA FK Rīga, kam nepilnus divus gadus bija tiesības pārstāvēt FK Rīga. Biedrība FK Rīga turpmāk uzņemsies SIA FK Rīga neizpildītās saistības. Pēc SIA Lursoft informācijas, SIA FK Rīga Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 2007.gada 8.martā. Valdes priekšsēdētājs no paša sākuma bijis Krievijas pilsonis Igors Peļevins, bet valdes locekļi (kopš 2008.gada 1.aprīļa) — Nikolajs Skorohodovs (arī Krievijas pilsonis), Pāvels Ļihačevs un Andrejs Šakurovs. Zīmīgi, ka Peļevins ir vienīgais no minētās četrotnes, kam bija tiesības klubu pārstāvēt atsevišķi. Pārējiem trijiem ir piebilde — tiesības pārstāvēt kopā ar vismaz diviem valdes locekļiem, no kā izriet, ka abiem Latvijas pilsoņiem teikšana klubā bija niecīga. FK Rīga futbolisti algas pilnā apmērā nav saņēmuši kopš vasaras vidus. Dzīvojuši, kā nu var, — no iekrājumiem, uz ģimenes rēķina, aizņēmušies. FK Rīga kapteinis Igors Korabļovs neslēpa, ka iekrājumi ir patukšojušies. "Ticu, ka algu, ko esmu nopelnījis, atgūšu." Ja tas nenotiks maksātnespējas rezultātā, Igors gatavs griezties Starptautiskajā Futbola federācijā un Sporta arbitrāžas tiesā. "Sezonu nospēlējām līdz galam. Ceru, ka vadība solīto pildīs." Bažu viņam gan ir vairāk nekā optimisma. "Zinu par iesniegumu maksātnespējas atzīšanai. Vadība iepriekš sacīja, ka tas esot vienīgais variants tikt pie algas. Vismaz par trim mēnešiem. Teorija jau ir laba lieta, bet, kā būs praksē, nevar zināt. Krīze iespaido daudzus, ir daudz bankrotu, un visiem naudas var nepietikt." Ja maksātnespēja tiks atzīta, Villerušs prognozēja, ka pie neizmaksātajām algām par trijiem mēnešiem futbolisti tiks viena līdz triju mēnešu laikā. Par kluba nākotni Villerušs izteicās ar cerību: "Šis gads sanāca ne tāds, kā gribētos. Taču jāuzsver, ka desmit pastāvēšanas gados klubs parādā nevienam nav palicis," — un pauda pārliecību, ka tā nenotiks arī šoreiz. "Acīmredzot nebūs pa spēkam pastāvēt kā profesionālam klubam. Būs pusprofesionāla vai amatieru komanda." Villerušs solīja, ka tiesības spēlēt LMT Virslīgā tiks izmantotas. To rādīs laiks. Taču FK Rīga liktenis, visticamāk, būs bankrots, kam piekrita arī Villerušs. Taču tas arī nozīmē, ka būs jāsāk no apaļas nulles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi