Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Jelgavas futbolisti palīdz saglabāt RFS cerības uz čempiona titulu

Riga komanda trešdien Optibet Latvijas futbola virslīgas pārceltajā 28.kārtas spēlē nespēja uzvarēt Jelgavu, atstājot teorētiskas izredzes uz čempiontitulu arī Rīgas Futbola skolai (RFS).

Mačs Zemgales Olimpiskā centra stadionā aizritēja ar nelielu mājinieku pārsvaru. 13.minūtē Ņikita Ivanovs mēģināja pārmest bumbu pāri viesu vārtsargam Robertam Ozolam, bet 36.minūtē pēc centrējuma sita garām vērtiem. Savukārt 28.minūtē par simulāciju, krītos pretinieku soda laukumā, dzelteno kartīti saņēma mājinieku pussargs Igors Kozlovs.

55.minūtē vēl viena iespēja gūt vārtus bija Ivanovam, taču arī šoreiz rezultāts uz tablo palika 0:0.

Nākamā iespēja tikt pie čempionu Riga futbolistiem būs pēc nedēļas Skonto stadionā, kad pretiniekos būs tiešais konkurents RFS.

Vēl 2015.gadā Riga ar nosaukumu Caramba/Dinamo triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Pirmajā sezonā galvaspilsētas klubs bija piektais, otrajā izcīnīja trešo vietu, bet pērn uzvarēja gan čempionātā, gan Latvijas kausā. Iepriekšējā sezonā komandu titulus izcīnīja ar Viktoru Skripņiku pie stūres, bet šogad teju visu sezonu vienību vada Mihails Koņevs.

Rīgas komanda iepriekšējā mačā viesos ar 1:2 piekāpās Ventspilij un pārtrauca savu teju četrus mēnešus ilgo bezzaudējumu sēriju virslīgā. Neizcīnītā uzvara Ventspilī un RFS pēdējo kārtu lieliskais sniegums pagaidām liedzis Riga komandai nodrošināt čempiontitulu.

Savukārt Jelgavas komandai sezonas griezumā bijis nestabils sniegums, bet iepriekšējā spēlē ar 5:2 tika sagrauts Jūrmalas Spartaks. Izlašu pauzē Zemgales vienība pārbaudes mačā ar 2:1 pārspēja Krievijas premjerlīgas klubu Tulas Arsenal.

Jelgavniekiem gan šonedēļ priekšā svarīgāka spēle, jo turpat Zemgales Olimpiskā centra stadionā sestdien notiks Latvijas kausa fināls, kurā "aļņi" mēros spēkus ar RFS. Tā kā Jelgava vairs nepretendē uz pirmo četrinieku, uzvara kausa finālā nozīmēs ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju.

Pirmajā aplī ar 1:0 uzvarēja Riga, otrajā aplī rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet trešajā aplī pārāki ar 1:0 bija Jelgavas futbolisti, kuriem uzvaru kompensācijas laikā izrāva Ņikita Ivanovs.

Ar 61 punktu 29 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir Riga komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko Ventspils, bet 41 punkts 29 mačos ir Spartaks un Valmiera Glass/ViA vienībām. Tikmēr 35 punktus 29 cīņās iekrājusi Liepāja, kamēr 33 punkti ir Jelgavai, 27 punkti 29 spēlēs iekrāti Daugavpilij, bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir Metta.

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa Optibet. Jaunais sadarbības līgums starp biedrību Latvijas Futbola virslīga un Optibet Sporta bārs noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā Sportacentrs.com TV un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Riga komanda, aiz sevis atstājot Ventspils vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi