Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Futbola Čempionu līga atsākas ar astotdaļfināla spēlēm

Pēc divarpus mēnešu pārtraukuma astoņos futbola laukumos Eiropā atgriežas spēcīgākais klubu turnīrs — UEFA Čempionu līga. Otrdien un trešdien 16 spēcīgākie turnīra dalībnieki aizvadīs pirmās izslēgšanas spēles astotdaļfinālā.

Atletico — Porto. Nacionālajos čempionātos abām vienībām sokas teju diametrāli pretēji. Madrides komanda pēc 24.kārtām krietni atpaliek ne tikai no līderu dueta Barcelona un Real Madrid, bet arī no trešajā vietā esošās Sevilla. Vēl būs jāpasvīst, lai nodrošinātu tiesības spēlēt Eirokausos arī nākamajā sezonā. Porto savā valstī ir līderi. Šī pāra dalībniekiem gan neparedz ilgu mūžu turnīrā.

Lyon — Barcelona. Francijas čempions un sezonas līderis pret Spānijas čempionāta līderi! Lionas komanda pēc straujā ieskrējiena sezonas startā konkurentus Francijā sākusi pielaist tuvāk. Zaudējums sastāvā ir uzbrucēja Sidnija Govū trauma (Ahillejs), taču ierindā būs galvenais pretinieku bieds — Karims Benzema. Barcelona ir pārliecinoša līdere Spānijā, un komandas lielisko noskaņojumu apliecina nesenā desmit uzvaru sērija. Klupiens iepriekšējā kārtā pret Espanyol (1:2), iespējams, jau saistīts ar domām par Čempionu līgu. Būtiski, cik strauji fizisko formu pēc nesenajiem savainojumiem būs atguvuši Karles Pujols un Rafaels Markess.

Arsenal — AS Roma. Premjerlīgā un Serie A šiem klubiem īsti labi neklājas. Londoniešiem vidējā līnijā būs jāiztiek bez jaunieguvuma Andreja Aršavina, jo viņš šajā sezonā UEFA Čempionu līgā jau pārstāvēja Krievijas klubu. Anglijas klubam būtiski zaudējumi ir arī pussarga Fabregasa, kā arī uzbrucēju Emanuela Adebajora (februārī tika atzīts par gada futbolistu Āfrikā), Teo Volkota un arī Eduardu da Silvas savainojumi. AS Roma sastāvā būs gan pieredzējušais uzbrucējs Frančesko Toti, gan savainojumus izārstējušie aizsargi Sisinju un Juns Ārne Rīse. Itālijas klubs no dalības UEFA turnīros izslēdzis Kristianu Panuči, bet vietā paņēmis divus izīrētus spēlētājus no citiem Itālijas klubiem — Mali aizsargu Sulīmanu Diamuteni (no US Lecce) un itāliešu pussargu Marko Motu (Udinese Calcio).

Inter — Manchester United. Viens no aizraujošākajām un arī nežēlīgākajām izlozes izvēlēm. Abi klubi ir diezgan stabili līderi attiecīgi Itālijas un Anglijas čempionātos. Inter būtiskākās pārmaiņas sastāvā saistāmas ar portugāļu uzbrucēja Rikardu Kvaresmas izīrēšanu Chelsea. Taču kodols ir palicis — ar vienu no labākajiem vārtu guvējiem Itālijas čempionātā zviedru Zlatanu Ibrahimoviču priekšgalā. Manchester United galvenais zaudējums ir Ouvena Hārgrīvsa ceļgala savainojums, taču ierindā būs pussargs Krištianu Ronaldu, uzbrucējs Dimitars Berbatovs un arī vārtsargs Edvīns van der Sārs, kuram tikai nesen pārtūka iespaidīga sauso spēļu sērija Premjerlīgā. MU šīs ir atbildīga sezona — jāaizstāv Anglijas un Eiropas čempionu tituli. Līdz šim gājis, kā smērēts.

***


futbols

UEFA Čempionu līga


Astotdaļfināls. 1.kārta

24.II: Madrides Atletico (7.)* — Porto (1.), Lyon (1.) — Barcelona (1.), Londonas Arsenal (5.) — AS Roma (6.), Milānas Inter (1.) — Manchester United (1.).

25.II: Real Madrid (2.) — Liverpool (2.), Londonas Chelsea (3.) — Turīnas Juventus (2.), Villarreal (4.) — Atēnu Panathinaikos (2.), Lisabonas Sporting (3.) — Minhenes Bayern (4.).

Atbildes spēles: 10. un 11.martā

Ceturtdaļfināls: 7./8. un 14./15.aprīlī

Pusfināls: 28./29.aprīlī un 5./6.maijā

Fināls: 27.maijs, Romā

* Vieta nacionālajā čempionātā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi