Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Futbola valstsvienībai jāaptur saniknotā Šveice

"Zāģis" Luksemburgas izlasei iepriekšējā Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā septembrī tik ļoti saniknojis Šveices valstsvienības līdzjutējus, ka futbolisti savu skatītāju priekšā ko līdzīgu otru spēli pēc kārtas nevar atļauties pat ļaunākajos murgos. Astoņu PČ finālturnīru dalībniece ar savām likstām zem tanka pasviedusi arī Latvijas futbolistus, kam Moldovā trīs iegūtos punktus ļoti gribētos papildināt vēl vismaz ar vienu.

Spēles sākums plkst.18.45 AFG stadionā Sengallēnā. Tiešraide LTV 7.kanālā. Vietējie laikraksti spēles priekšvakarā vēstī, ka runas par Filipa Senderosa (AC Milan), Patrika Millera (AS Monaco) un vēl dažu kandidātu palikšana ārpus Otmāra Hicfelda plāniem apstiprinājušās, taču tas krasi neuzlabo Latvijas izredzes uzvarēt. "Lai kādi uzvārdi nāktu pretī, vispirms no sevis jāizspiež maksimums," Andrejam Perepļotkinam nav nekas jauns, ka jāspēlē pret favorītiem. Sastaptie Šveices kolēģi sliecās domāt, ka Otmārs Hicfelds spēlei ar Latviju, visticamāk, izvelēsies sekojošu vienpadsmitnieku — Benaljo (Wolfsburg); Lihtšteiners (Lazio), Džurū (Arsenal), Grihtings (Auxerre), Špihers (Eintracht); Berami (West Ham United), Inlers (Udinese), Hugels (Basel), Barneta (Bayer); Nkufo (Twente), Frejs (Borussia). Latvijas un Šveices futbolisti tikušies vienu reizi 1997.gadā pārbaudes spēlē Lucernā. No abu izlašu kandidātu pulka toreiz spēlēja vienīgi tagadējais valstsvienības kapteinis Vitālijs Astafjevs un aizsargs Igors Stepanovs. Spēli sabojāja Kuncs ar vārtu guvumu 90.minūtē (1:0). Mūsu izlase apmetusies 800 metru virs jūras līmeņa Sengallēnas kaimiņpilsētiņā Apencellā (ap 6500 iedzīvotāju), ko ieskauj ne tikai kalni, bet arī kūtsmēslu aromāts. Nekas svešs tiem, kas iepriekšējā ciklā viesojās Lihtenšteinā. Viesnīca atgādina rūķu namu. Mazi logi, zemi griesti — slaidajiem Gorkšam, Stepanovam, Savčenkovam, staigājot jāuzmanās. Piektdien rīta pusē futbolistiem bija pastaiga. Dažs iegādājās suvenīrus, bet Astafjevs un vārtsargs Aleksandrs Koliņko apmeklēja baznīcu. Pusseptiņos pēc Latvijas laika futbolisti jau āva kājas vienīgajam treniņam pirms spēles aptuveni 20 tūkstošu skatītāju ietilpīgajā AFG stadionā. Jau pēc dažām minūtēm no kopējās grupas aizgāja Māris Verpakovskis. "Rīgā treniņā gūtais kreisās kājas augšstilba savainojumus liek sevi just," paskaidroja dakteris Dags Čuda. Piebilstot, ka sestdien viņš visticamāk, nespēlēs, kam ar galvas mājienu piekrita arī pats Verpakovskis. Līdz ar to viena no ticamākajām versijām, ka sestdien šajā pašā laikā laukumā dosies vārtsargs Vaņins, aizsargi Zirnis, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs, pussargi Soloņicins, Laizāns, Astafjevs, Cauņa, uzbrucēji Perepļotkins un Karlsons. Šā gada statistika liecina par labu mums — piecas uzvaras un divi zaudējumi, kamēr šveiciešiem šī bilance ir ar mīnusa zīmi. Skaitļi jāapliecina spēlē. ***Futbols PČ kvalifikācija, 2.grupa Grieķija 2 2 0 0 5-0 6 Izraēla 2 1 1 0 4-3 4 Latvija 2 1 0 1 2-3 3 Luksemburga 2 1 0 1 2-4 3 Šveice 2 0 1 1 3-4 1 Moldova 2 0 0 2 2-4 0 11.X: Šveice — Latvija, Luksemburga — Izraēla, Grieķija — Moldova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Uz jautājuma Māra Verpakovska dalība spēlē

Starkovs: Nesteigsimies notikumiem pa priekšu

Igors Stepanovs: Motivācija spēlēt futbolu nav zudusi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi