Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Futbola valstsvienībai jāsaglabā pozitīva bilance

Pieredzējušais Vācijas kluba Eintracht uzbrucējs Nikolaos Liberopulos ir vienīgais futbolists no šābrīža Grieķijas izlases virknējuma, kas 1999.gadā Rīgā pārliecinājās par Latvijas izlases sīkstumu (0:0). Trešdien Skonto stadionā abu valstsvienību ceļi krustosies tikai trešo reizi.

Atmiņas par abām spēlēm ar Grieķiju 1999.gadā nav sliktas, jo pēc neizšķirta pavasarī pašu mājās Latvijas izlase dienvidniekus ar 2:1 uzveica Atēnās. Toreiz debijas mačā pirmos vārtus izlasē guva Māris Verpakovskis. Arī scenārijs nebija slikts — uzvara tika panākta pēc Mihaila Zemļinska realizētās pendeles spēles 90.minūtē.

Valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Starkova rīcībā ir pieci tās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles varoņi: Verpakovskis, Vitālijs Astafjevs, Juris Laizāns, Andrejs Rubins un Aleksandrs Koliņko.

Grieķijas izlase Rīgā ieradās pirmdien un apmetās viesnīcā Rīdzene. Vakarpusē 2004.gada Eiropas čempioni trenējās Daugavas stadionā, bet otrdien pulksten 20 viņi iemēģinās Skonto zālienu. Plašākai auditorijai grieķi atvēlēs pirmās 15 treniņa minūtes.

Grieķi mājiniekiem lūguši svaigāko video, taču, kad mūsu puse atbildējusi ar to pašu, viņiem, redz, neesot paņemts līdzi. Taktiskās cīņas gaidāmas arī trešdien laukumā. Favorītu loma, protams, viesiem, jo trenera Oto Rehāgela rīcībā ir virkne Euro2004 varoņu — Seitaridis, Basinas, Katsuranis, Karagunis, taču Latvijas kolektīvajā darbībā ne viena vien Eiropas zvaigzne paspējusi iesprūst. Lai šī reize nebūtu izņēmums.

"Nav nevienam jāatgādina, ka šogad pieticīgi startējām Eiropas čempionāta finālturnīrā, taču tā jau ir pagātne. Pilnībā koncentrējamies uz Pasaules kausa finālturnīru, un esmu drošs, ka tur spēlēsim," Nikolaos Liberopulos, kura rēķinā izlases sastāvā ir 62 spēles un 13 gūti vārti, gan brīdina, ka trīs punkti Rīgā ir vienīgais mērķis, kāpēc grieķi šeit ieradušies. Liberopulos ir pārliecināts, ka izdosies uzvarēt otrajā grupā un nopelnīt ceļazīmi uz Dienvidāfrikas Republiku. PK finālturnīrā Grieķijas izlase spēlējusi tikai vienu reizi — 1994.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi