Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Futbola virslīgā aizvadīs trīs apļus četru vietā

Futbola Optibet virslīgā komandas koronavīrusa epidēmijas dēļ aizvadīs trīs apļus paredzēto četru vietā, ceturtdien paziņoja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Cerot, ka jaunā Optibet virslīgas čempionāta sezona pēc koronavīrusa epidēmijas izraisītās pauzes sāksies 15.jūnijā, apstiprinātas vairākas izmaiņas sacensību reglamentā.

Viena no  reglamenta izmaiņām nosaka, ka virslīgas čempionāts notiek trīs apļos no jūnija līdz novembrim iepriekš paredzēto četru apļu vietā.

Pēc virslīgas klubu ierosinājuma un pēc apstiprinājuma saņemšanas no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) virslīgas čempionāta spēlētāju vasaras pāreju periods tiek noteikts no 20.jūlija līdz 1.septembrim, pagarinot to no četrām līdz sešām kalendārajām nedēļām. Savukārt līdz 15.septembrim pagarināta brīvo aģentu pieteikšana, pamatojoties uz virslīgas reglamentā noteikto kārtību.

Ja tiks pieņemts valstisks lēmums par virslīgas čempionāta uzsākšanu 15.jūnijā, reglamentā paredzēts iekļaut punktu, kas atļaus virslīgas klubiem bez jau pieņemtā lēmuma par pieteikumu aktualizēšanu līdz 8.jūnijam papildus pieteikt ne vairāk kā četrus brīvos aģentus. Līdz minētajam datumam var pieteikt tos spēlētājus, kuriem profesionālais līgums ir beidzies vai lauzts līdz iepriekšējā pāreju perioda beigām (6.martam). Papildus tam tos spēlētājus, kuriem ir lauzts līgums sakarā ar Covid-19 izplatību, var pieteikt kā brīvos aģentus arī tad, ja viņiem līgums ir beidzies pēc 6.marta (starptautisko pāreju gadījumā - ar FIFA atļauju).

Tāpat virslīgas čempionāta reglaments tiek papildināts, nosakot, ka čempionāta laikā virslīgas klubi var papildus pieteikt arī tos spēlētājus, kuri ir iekļauti virslīgas dublieru čempionāta pieteikumā.

Savukārt citu valstu federāciju sagatavoto spēlētāju reģistrēšanas naudas fonda darbības ietvaros papildus noteikts koeficients 0,5 par tiem spēlētājiem, kuri virslīgas čempionāta spēlēs aizvada no 15 līdz 29 minūtēm.

Minētās izmaiņas apstiprinātas LFF Klubu sacensību komitejā un guvušas LFF valdes akceptu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi