Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gauračam vārti karjeras pēdējā spēlē, Spartaks paliek bez eirokausiem

Pieredzējušais futbolists Edgars Gauračs sestdien savā pēdējā karjeras spēlē izcēlās ar vārtu guvumu, tomēr Jūrmalas Spartaks piekāpās Riga futbolistiem ar 4:1, tādējādi iespēju piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā nodrošināja Valmiera Glass/ Vidzemes Augstskola komanda.

Šīs sezonas Latvijas futbola čempionvienība Riga ar rezultātu 4:1 (1:0)  Skonto stadionā uzvarēja Jūrmalas Spartaku, liedzot šai komandai dalību nākamā gada Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Vārtus čempionvienības labā guva Romāns Debelko, Ivans Lukjanovs, Oļegs Laizāns un Antonijs Černomordijs. Tikmēr Spartaka vienībā goda vārti Edgaram Gauračam, kurš sestdien arī noslēdza savu futbolista karjeru.

Spēles pirmās 15 minūtes noritēja visai mierīgā gaisotnē, bet 18.minūtē pēc Klāva Kramēna kļūdas, pirmais pie bumbas tika Debelko, kurš ar spēcīgu sitienu no tuvas distances, trieca bumbu zem vārtu pārliktņa. Mazāk nekā divas minūtes līdz puslaika beigām pēc spēcīga sitiena bumbu noturēt nespēja Jevgēņijs Nerugals, tomēr atkārtots rīdzinieku sitiens bija neprecīzs.

55.minūtē pēc stūra sitiena bumbu tieši zem vārtu pārliktņa ar galvu raidīja Černomordijs, bet nepilnas 20 minūtes vēlāk jau 3:0 panāca Laizāns. Labā sitiena pozīcijā nonāca Debelko, bet viņa sitienu atvairīja, taču pirmais pie atsistās bumbas bija pieredzējušais Laizāns, kurš bija nekļūdīgs. Nepilnas divas minūtes vēlāk vienatnē pret vārtsargu izskrēja Lukjanovs, raidot bumbu garām vārtu vīram.

Arī atlikušajā laikā manāms pārsvars piederēja rīdziniekiem, tomēr Gauračs 82.minūtē spēja atgūt bumbu pie pretinieku soda laukuma, kritienā raidot to vārtos. Turpinājumā neviena no komandām vairs vārtus neguva, līdz ar to Spartaks atvadījās no iespējas piedalīties nākamā gada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Riga oktobra beigās pēc neizšķirta ar Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola komandu nodrošināja sev uzvaru čempionātā. Rīdziniekiem sezonas izskaņa nav izdevusies, jo pēdējā uzvara svinēta septembra beigās pret Daugavpili, savukārt iepriekšējās trīs cīņas noslēgušās ar neizšķirtu.

Tikmēr Jūrmalas komandai šī spēle izšķīra dalību nākamā gada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, jo Spartaks pirms šī mača tikai par vienu punktu atpalika no Valmieras komandas. Abas sīvākās konkurentes tikās oktobra beigās, kad jūrmalnieki piedzīvoja zaudējumu, taču pēdējā spēlē pret Daugavpili izdevās gūt uzvaru ar rezultātu 2:0.

Riga rindās šajā mačā nebija redzams Vladimirs Kamešs, bet Jūrmalas vienībā nespēlēja Ričlords Enins. Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizes noslēgušās vienīgi ar rīdzinieku uzvarām.

Īpaša šī spēle Spartaka rindās bija Edgaram Gauračam, kurš aizvadīja savu pēdējo karjeras maču. Pieredzējušais futbolists par Jūrmalas kluba ģenerāldirektoru tika iecelts 2017.gada pavasarī un kopš tā laika apvieno spēlētāja un kluba amatpersonas pienākumus.

Citā virslīgas spēlē Daugavpils mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar Jelgavu.

Vārtus Jelgavas labā guva Artjoms Osipovs un Ingus Grīnbergs, bet Renārs Rode bumbu raidīja savos vārtos. Daugavpils komandā precīzi sita Namdi Činonso Ofors.

Spēles 27.minūtē Mate Cincadze izdarīja spēcīgu sitienu, tomēr vārtsargs to spēja "izvilkt" no vārtu stūra, nosargājot vārtus neskartus. Mājinieki divas minūtes vēlāk nespēja iegūt labu sitienu pozīciju pretinieku soda laukumā, aizsargiem bloķējot sitienus. 33.minūtē jelgavnieks Maksims Votinovs izpildīja brīvsitienu no aptuveni 20 metriem, bet viņa raidījumu atsita Daņilo Kučers.

Viesiem līdz puslaika beigām izdevās atklāt spēlēs rezultātu, jo 37.minūtē mājinieku aizsargs paskrēja garām bumbai, bet Osipovs šo iespēju izmantoja un no 11 metriem ar spēcīgu sitienu panāca 1:0. Mājinieki atbildi parādā nepalika, un piecas minūtes vēlāk pēc Andreja Kovaļeva centrējuma no laukuma labās malas soda laukumā nepiesegts palika Ofors, kurš centās aizsniegties līdz bumbai, taču to viņam liedza Rode, no kura ķermeņa bumba arī ielidoja vārtos.

Otrā puslaika pašā sākumā Igors Kozlovs no aptuveni 12 metriem izdarīja spēcīgu sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, tomēr Kučers spēja nosargāt vārtus neskartus. Vārtsarga sniegums tika novērtēts otrā laukuma pusē, jo pēc Kovaļeva centrējuma soda laukumā lielisku pozīciju ieguva Ofors, kurš prata ar auguma vidusdaļu ievirzīt bumbu vārtos, panākot 2:1 mājinieku labā. Viesi 61.minūtē atbildēja ar bīstamu sitienu, tomēr tas atdūrās pret vārtu stabu.

Atlikušajā laikā abas komandas vairākkārt apdraudēja pretinieku vārtus, tomēr veiksmīgāki bija viesi, jo Grīnbergs jau pamatlaika pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu

Daugavpiliešiem šī spēle vairs neko neizšķīra, jo skaidrs, ka šo sezonu nāksies noslēgt astotajā vietā. Latgales vienība sezonas beigas nav aizvadījusi veiksmīgi, jo pēdējos piecos mačos izdevies tikt tikai pie vienas uzvaras, kad ar rezultātu 1:0 mājās izdevās uzvarēt Liepāju.

Arī sestdienas pretinieki Jelgava sezonas izskaņu aizvadīja diezgan pieticīgi, jo pēdējos piecos dueļos izdevies izcīnīt divas uzvaras. Pēdējā no tām gūt pret pastarīti Metta, kas jau septīto sezonu pēc kārtas aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā.

Abas komandas šosezon tikušās trīs reizes, divās no tām uzvaru izcīnot jelgavniekiem. Pēdējā komandu tikšanās reizē spēle noslēdzās neizšķirti 2:2.

Šajā spēlē Jelgavai nevarēja palīdzēt Daniils Hvoinickis, bet Latgales vienības rindās nebija redzams Maksims Greks.

Sokolovam šī bija 396. un arī pēdējā karjeras spēle virslīgā. Viņš ir starp pieciem visu laiku visvairāk spēļu aizvadījušajiem spēlētājiem Latvijā.

Savas karjeras laikā Sokolovs kļuvis par Latvijas čempionu, Latvijas kausa ieguvēju, kā arī Latvijas pirmās līgas čempionu. Daugavpils rindās Sokolovs aizvadījis 100 spēles virslīgā, kā arī 46 spēles Latvijas pirmajā līgā. Latgales komandas sastāvā viņam šajā laika posmā ir astoņi vārtu guvumi un desmit rezultatīvas piespēles.

Pēdējo virslīgas kārtu izlaida RFS vienība, kas sezonu noslēdza otrajā vietā.

Ar 66 punktiem 32 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir Riga komanda, bet par septiņiem punktiem mazāk ir RFS. Tālāk ar 47 punktiem seko Ventspils, bet 46 punkti ir Valmiera Glass/ViA vienībai, kamēr piektais ar 44 punktiem ir Spartaks. Tikmēr 38 punktus iekrājusi Jelgava, par punktu mazāk ir Liepājai, bet 31 punktu ieguvusi Daugavpilis. Pēdējā ar 25 punktiem 31 cīņā ir Metta.

Šajā sezonā virslīgā startēja deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaida konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sestdien tika aizvadītas pēdējās virslīgas spēles, tādējādi 2018./19.gada sezona ir noslēgusies.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa Optibet. Jaunais sadarbības līgums starp biedrību Latvijas Futbola virslīga un Optibet Sporta bārs noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā Sportacentrs.com TV un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Riga komanda, aiz sevis atstājot Ventspils vienību, bet trešā bija RFS.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi