Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gorkšs lielo iespēju beidzot sagaidīja

«Diena, ko es nekad neaizmirsīšu,» pēc ilgi gaidītās debijas pasaules futbola Mekā Anglijas premjerlīgā tvītoja Latvijas futbolists Kaspars Gorkšs. Viņš izgāja Reading pamatsastāvā premjerlīgas pirmās kārtas spēlē mājās pret Stoke City, nospēlēja visu maču un palīdzēja savai komandai atgriešanos Anglijas spēcīgākajā līgā nosvinēt ar pirmo punktu - pārpildītajā Madejski stadionā ar 24 161 skatītāja vietu Reading pamatlaika pēdējā minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, izraujot neizšķirtu 1:1.

Varēja gūt vārtus

Lai arī Latvijas izlases kapteiņa galvenie pienākumi laukumā ir saistīti ar aizsardzību, Gorkšs mača pirmajā pusstundā bija pamanāms arī pie pretinieku vārtiem. Lielāko daļu standartsituāciju Reading komanda centās izspēlēt tieši uz Kasparu, jo viņš ar saviem 192 centimetriem bija garākais futbolists savas komandas sastāvā.

Pēc spēlētām 25 minūtēm, pēc Denija Gatrija centrējuma soda laukumā bumba atrada latviešu aizsargu, kurš spēcīgi sita ar galvu vārtu devītniekā, taču bumba lidoja vārtiem secen.

Klasiski angliska cīņa

Saklausījuši Gorkša sitienā trauksmes zvanu, viesi no Stoukas pārņēma iniciatīvu savās rokās, un Kasparam nācās savus centimetrus likt lietā aizsardzībā pret divmetrīgo uzbrucēju Pīteru Krauču.

Lielākajā daļā gadījumu Kaspars ar bumbām «otrajā stāvā» tika galā sekmīgi, taču mača 36. minūtē Stokeizveidoja uzbrukumu, kurā Gorkšs divreiz skāra bumbu, bet izsist to drošībā neizdevās, un viesi izvirzījās vadībā. Maikls Kaitlijs saņēma bumbu Reading soda laukumā un sita pa mājinieku vārtiem. Bumba, atsitoties pret Gorkša kāju, mazliet mainīja lidojuma virzienu, taču ne tik daudz, lai mājinieku vārtsargs Adams Federiči to netvertu. Austrālietis bumbu gribēja piespiest pie krūtīm, bet tā izslīdēja un ielidoja vārtos.

Mača turpinājumā gan latvietis darbojās drošāk, divreiz neļaujot viesiem dubultot pārsvaru un vienreiz labojot sava komandas biedra kļūdu, pats nopelnīdams dzelteno kartīti. Toties tas ļāva mājiniekiem saglabāt cerības līdz pēdējam un izraut neizšķirtu.

Ātrums Gorkšam nav brālis

Reading un Stoke komandai spēlējot klasisku britu futbolu ar daudzām tālām piespēlēm un pa gaisu, raženais Gorkšs jutās kā zivs ūdenī. Tāda stila futbols dominē arī Anglijas pēc spēka otrajā līgā Championship, par kuras čempionu Kaspars kļuvis jau divreiz pēc kārtas. Īstenā meistarības pārbaude premjerlīgā Reading komandai būs otrās kārtas mačā trešdien, kad viesos jāspēlē pret esošajiem Eiropas čempioniem - Londonas Chelsea.

UEFA Čempionu līgas uzvarētāju rindās ir daudz mazu, bet ātru un tehnisku uzbrūkošā bloka spēlētāju ar Eiropas un pasaules čempioniem Fernando Toresu un Huanu Matu priekšgalā. Pret Stoke Kaspars nopelnījis labāko atzīmi WhoScored.com vērtējumā starp Reading aizsargiem (6,9) un otro labāko visā komandā,

Rudņevs sāk nesekmīgi

Pagalam nesekmīga debija Hamburg SV vienībā padevās Latvijas uzbrucējam Artjomam Rudņevam. Vācijas kausa pirmajā kārtā, kas bija arī pirmā sezonas oficiālā spēle, hamburgieši viesos 35 grādu karstumā spēlēja pret Vācijas 3. līgas pastarīti Karlsruhe un saņēma aukstu dušu - zaudējums ar 2:4.

Rudņevs laukumā devās mača 75. minūtē, rezultātam esot 2:2. Dažas minūtes pēc viņa nākšanas laukumāKarlsruhe pirmoreiz mačā izvirzījās vadībā. Mājinieki nopelnīja tiesības izpildīt soda sitienu. Tālu un spēcīgu sitienu Hamburgas vārtsargs Renē Adlers atvairīja sev priekšā, un pirmais pie bumbas piesteidzās Karlsruheaizsargs Martins Stolls, raidot to vārtos. Tuvākais HSV spēlētājs Stolam bija Artjoms, taču viņš pēc soda sitiena palika stāvam.

Izniekoja iespēju

Nepilnas desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Artjomam bija lieliska iespēja labot paviršo spēli pie saviem vārtiem. 36 spēles Vācijas valstsvienībā aizvadījušais Marcels Jansens kreisajā malā individuāli apspēlēja pretspēlētāju un atdeva precīzu piespēli uz vārtsarga laukuma līnijas gaidošajam Rudņevam. Daugavpilietis pieņēma pareizu lēmumu, mēģinot ieraidīt bumbu vārtos ar pirmo pieskārienu. Mājinieku vārtsargs Dirks Orlishausens bija ļoti tuvu Latvijas uzbrucējam, un vienīgā iespēja Artjomam bija sist bumbu starp vārtsarga kājām, taču Orlishausens nospēlēja lieliski un bumbu atsita ar ceļgalu.

Mēģinot atspēlēties, HSV lieliem spēkiem devās uz priekšu, bet izlīdzinājuma vietā dabūja pēdējo naglu cerību zārkā - Elia Soriano ceturto reizi mačā pārspēja Adleru un nodrošināja Karlsruhe iekļūšanu Vācijas kausa 2. kārtā.

Pirmais fiasko

HSV galvenais treneris Torstens Finks pirms spēles ar Karlsruhe uzsvēra, ka viņš cer ar HSV iegūt Vācijas kausu kluba 125. pastāvēšanas gadā. «Vācijas kauss ir vieglākā iespēja kvalificēties eirokausiem, tāpēc centīsimies šo iespēju izmantot,» teica Finks.

Sapnis izsapņots jau pēc pirmās kārtas. Pagaidām nekas neliecina, ka HSV klubam jubilejas sezona varētu būt sekmīgāka nekā pērn, kad klubs gandrīz pameta Bundeslīgu.

Nākamā spēle HSV komandai būs sestdien - Vācijas Bundeslīgas pirmās kārtas mačs mājās pret Nurnberg.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Prese par Latvijas futbolistiem

«Kamēr Reading centra aizsargiem Kasparam Gorkšam un Aleksam Pīrsam bija mierīga pēcpusdiena, Raienam Šoukrosam un Hutam bija daudz vairāk darba,» Stjuarts Kogins, Eurosport.com

«[..] centrējums nonāk uz tālo stabu pie Krauča, un viņš pāradresē bumbu uz pretējo stabu Voltersam, bet Gorkšs lieliski neitralizē viņa atspēli Kaitlijam,» Džeimss Volkers-Robertss, LocalBerkshire.co.uk

«Līdz šim 24 gadus vecais Artjoms Rudņevs nav attaisnojis uz sevi liktās augstās cerības,» Kajs Šillers, Abendblatt.de

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi