Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Gorkšs UEFA zinības apgūs kopā ar pasaules futbola zvaigznēm

Bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš pagājušajā nedēļā paziņoja par karjeras beigām valstsvienībā, drīzumā uzsāks UEFA (Eiropas Futbola asociāciju savienība) rīkotās mācības, kas profesionālus futbolistus pēc karjeras beigām sagatavo darba šī sporta veida administrācijā.

Kā Latvijas televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pastāstīja Gorkšs, viņa klasesbiedri būs tādi pasaulē pazīstami futbolisti kā Jurijs Džorkajefs, Maksvels, Kakā un Kolo Tūrē. Mācības ilgs kopumā pusotru gadu, un tiks sadalītas nedēļu ilgos ciklos. Katrs no tiem notiks citā valstī, bet mācības noslēgsies Ņujorkā, kur to beigu fāzē gaidāma tikšanās ar NBA un NHL klubu pārstāvjiem.

"Es domāju, ka tā ir fantastiska iespēja man paskatīties uz futbolu no citas puse, ne kā spēlētājam uz laukuma,” norādīja Gorkšs, kurš jau aizvadījis arī futbola spēli kopā ar saviem mācību biedriem. Pēc viņa teiktā, meistarība nerūs, un ļoti labi bijis redzams, kādēļ šie futbolisti savulaik spēlējuši visaugstākajā līmenī. "Jutos kā mazs puika viņus satiekot," sacīja 89 spēles izlasē aizvadījušais futbolists.

Uz jautājumu, vai karjera noslēgta vienīgi izlasē, bet klubu līmenī futbolists vēl varētu iziet laukumā, Gorkšs norādīja, ka "visdrīzāk, šādā kapacitātē vairs nespēlēšu, bet no futbola nekur aiziet nevaru. Tā ir daļa mana sirds. Noteikti palikšu futbolā."

Emocionāli nav bijis viegli noslēgt karjeru, tomēr grūti lēmumi dzīvē ir jāpieņem. Nu Gorkšam esot vairāk laika, lai uz futbola treniņiem vestu jaunāko dēlu.

Gorkšs aizvien labi atceras savu pirmo spēli valstvienībā, kuru aizvadīja kā kapteinis – viesos pret Rumāniju, kad nomainīja Vitāliju Astafjevu, saņemot no viņa kapteiņa apsēju. Gorkšam ir saglabāts šajā spēlē vilktais krekls. Savukārt kā karjeras patīkamākos brīžus viņš min spēles pilnu tribīņu priekšā Anglijas premjerlīgā - to atmosfēru bijušajam izlases kapteinim gribētos izjust vēlreiz. 

Kā zināms, jau iepriekš futbolists izteicies, ka grasās kandidēt nākamgad paredzētajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanās. Līdzšinējais prezidents Guntis Indriksons 2018.gada aprīļa beigās no amata atkāpsies, viņš apstiprinājis.

Top komentāri

olimpietis
o
Viņš man atgādina Zedu no Policijas Akadēmijas. Arī ar savu "profesionalitāti".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi