Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gutkovskis ekstraklasē atgriežas ar aktīvu sniegumu un zaudējumu

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sestdien Polijas ekstraklases sezonas pirmajā spēlē neglāba Čenstohovas Rakow komandu no zaudējuma.

"Rakow" Belhatovā ar 1:2 (0:1) piekāpās Polijas čempionei Varšavas "Legia".

Gutkovskis, kurš ekstraklasē nebija spēlējis kopš 2018.gada maija, maču sāka pamatsastāvā un aizvadīja aktīvu spēli, vairākās epizodēs izceļoties ar pretiniekiem bīstamām darbībām. Mača 22.minūtē Latvijas uzbrucējs tika brīdināts ar dzelteno kartīti.

"Legia" komanda vadībā izvirzījās 18.minūtē, kad vārtu priekšā sekmīgi ar galvu nospēlēja Tomāšs Pekharts. Pirmā puslaika beigās "Rakow" palika mazākumā, jo Macejs Vilušs tika pie otrās dzeltenās kartītes.

Otrā puslaika piektajā minūtē viesus pārspēja Patriks Kuns, kurš izcēlās ar precīzu sitienu no asa leņķa. Bumba līniju šķērsoja tikai par dažiem centimetriem, tāpēc vārtu apstiprināšanai vajadzēja izmantot videotiesneša palīdzību.

Gutkovskis 13 minūtes pirms pamatlaika beigām tika nomainīts, bet "Rakow" bez viņa laukumā nenoturēja vienu punktu. Mača 84.minūtē pēc piespēles gar vārtiem 2:1 "Legia" labā panāca Pekharts.

Gutkovskis līgumu ar "Rakow" noslēdza gada sākumā, tomēr vienošanās paredzēja, ka futbolists uz Čenstohovas klubu pāries jūlijā. Līgums noslēgts līdz 2022.gada 30.jūnijam, taču klubam ir tiesības to pagarināt vēl uz diviem gadiem.

Šosezon Polijas ekstraklasē spēlēs arī vārtsargs Pāvels Šteinbors (Belastokas "Jagiellonia") un pussargs Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia").

Tikmēr Polijas kausa izcīņas 1/32 finālā ar vārtu guvumu izcēlās uzbrucējs Ņikita Kovaļonoks, taču Olštinas "Stomil" ar Vjačeslavu Kudrjavcevu vārtos ar 2:3 (1:1) pēdējās minūtēs atzina Jastšembezdrojas GKS pārākumu. Abas komandas spēlē Polijas pēc spēka otrajā līgā.

Citur Eiropā trīs Latvijas futbolisti palika rezervē, viņu pārstāvētajām komandām spēlējot ar dažādām sekmēm. Aizsarga Igora Tarasova pārstāvētā Kuopio "Palloseura" ("KuPS") Somijas čempionāta desmitās kārtas spēlē mājās ar 2:1 (1:0) pārspēja "Mariehamn", pussarga Andreja Cigaņika pārstāvētā Luhanskas "Zorja" Ukrainas premjerlīgas ievadā viesos ar 1:3 (1:0) atzina Čerņihivas "Desna" pārākumu, bet aizsarga Deivida Titova pārstāvētā "St. Patricks" Īrijas līgas devītajā spēlē viesos ar 0:2 (0:2) zaudēja "Bohemians".

Pasaules otrā malā aizsargs Vitālijs Maksimenko palika ārpus pieteikuma Japānas otrās līgas mačā, kurā viņa pārstāvētā Omijas "Ardia" viesos ar 1:2 (1:1) piekāpās "Ehime".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi