Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gutkovskis gūst vēl divus vārtus, Latvijas izlasei otrreiz uzvarot Lihtenšteinu

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien UEFA Nāciju līgas D līgas ceturtajā mačā viesos ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Lihtenšteinu, šo pretinieci pārspējot otro reizi šajā ciklā.

Latvijas izlases labā abus vārtus guva Vladislavs Gukovskis, kurš šajā Nāciju līgas sezonā izcēlies ar četriem rezultatīviem sitieniem. Divus vārtus viņš guva arī spēlē Moldovā.

Pirms tam otrdien Moldova mājās ar 2:1 (1:1) uzvarēja Andoru, tādējādi Latvija šodien arī uzvaras gadījumā vēl nenodrošināja vietu C līgā.

Pēc četrām spēlēm grupā pārliecinoša līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem ir Latvija, septiņus punktus guvusi Moldova, četrus - Andora, bet Lihtenšteina ir bešā.

Pirmais bīstamais moments pie Lihtenšteinas vārtiem bija 15.minūtē, mājinieku futbolistiem liedzot Robertam Uldriķim izpildīt sitienu. Piecas minūtes vēlāk pēc Uldriķa piespēles Gutkovskis izskrēja cauri pretinieku aizsargiem un no apmēram 17 metriem sita bumbu vārtos - 1:0. Mača 23.minūtē pēc pārkāpuma pret Kristeru Toberu pie brīvsitiena izpildes tika Roberts Savaļnieks, bet viņa raidītā bumba lidoja pāri vārtiem.

Spēles 28.minūtē bumbu pēc Uldriķa sitiena trāpīja pa vārtu stabu un atlēca pretī soda laukumā, kur jau atradās Gutkovskis, uzbrucējam gūstot savus otros vārtus spēlē. Pēc septiņām minūtēm pēc Savaļnieka piespēles bīstamu sitienu izdarīja Jānis Ikaunieks, taču bumba trāpīja tieši virsū pretinieku vārtsargam, bet citā epizodē tuvu "hat-trick" bija Gutkovskis.

Otrā puslaika ievadā pēc Savaļnieka centrējuma Gutkovskis ar galvu raidīja bumbu vārtos, tomēr pēc VAR iesaistes mača galvenais tiesnesis Aleksandars Stavrevs atcēla vārtu guvumu, jo tika konstatēts, ka Savaļnieks pirms piespēles skāris bumbu ar roku. Mača 62.minūtē no teicamas pozīcijas garām vārtiem bumbu sita Jānis Ikaunieks.

Nākamā iespēja nokārtot "hat-trick" Gutkovskim bija 68.minūtē, kad viņa sisto bumbu pēc izgājiena atvairīja pretinieku vārtsargs. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, veicot pēdējās maiņas, Gutkovskis pameta laukumu un šajā mačā viņam vairs nebija iespējas kļūt par pirmo futbolistu kopš neatkarības atjaunošanas, kuram vienā izlases spēlē izdevies gūt trīs vārtus.

Kompensācijas laika noslēgumā pēc Dāvja Ikaunieka sitiena mājiniekus glāba vārtsargs Benjamins Buhels.

Pagājušajā pirmdienā Rīgā Lihtenšteina tika uzvarēta ar 1:0, pateicoties Artūra Zjuzina 73.minūtē gūtajiem vārtiem pēc atsistās bumbas iegūšanas. Tā Latvijas izlasei bija otrā spēle šajā Nāciju līgas sezonā, kas tika sākta 3.jūnijā ar maču mājās pret Andoru, izcīnot uzvaru ar 3:0. Pirms došanās uz Vaducu piektdien Kišiņevā ar 4:2 tika pārspēta arī Moldova.

Lihtenšteina ciklu sāka mājās ar zaudējumu 0:2 Moldovai, bet iepriekšējā mačā piektdien viesos ar 1:2 tika atzīts Andoras pārākums.

Latvijas futbola izlase ar Lihtenšteinu spēkojusies 11 reizes, no kurām uzvarējusi deviņās, vienreiz spēlējusi neizšķirti (2014.gada Pasaules kausa atlasē 1:1) un vienreiz piedzīvojusi zaudējumu (2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā 0:1). 2013.gadā notikušajā spēlē no šīs izlases sasaukuma piedalījās Vladimirs Kamešs.

Latvijas futbola izlase nav zaudējusi astoņās spēlēs pēc kārtas, kas ir garākā sērija kopš neatkarības atjaunošanas. Turpretī Lihtenšteina piedzīvojusi desmit zaudējumus pēc kārtas, pēdējo reizi pie punkta tiekot pērn septembrī par neizšķirtu ar Armēniju 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijā.

Latvijas futbolisti pēdējās divas pārbaudes spēles aizvadīja marta beigās. Pirmā pārbaudes spēle pret Kuveitu noslēdzās neizšķirti 1:1, bet otrajā mačā Latvija ar 1:0 pārspēja Azerbaidžānu.

Latvija FIFA rangā ieņem 135.vietu, bet Lihtenšteina ir 192.pozīcijā.

UEFA Nāciju līgas spēles šogad notiks jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā, visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

Sešās Nāciju līgas spēlēs 2020.gadā Latvija grupā ar Fēru salām, Maltu un Andoru četrreiz spēlēja neizšķirti, zaudēja Maltai (0:1) un pēdējā mačā sagrāva Andoru ar 5:0, D1 grupā ar septiņiem punktiem ieņemot trešo vietu četru komandu vidū.

2021.gadā par Nāciju līgas uzvarētāju kļuva Francija, kas finālā ar 2:1 uzvarēja Spāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi