Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Iličičs ar četriem vārtiem ieved Atalanta komandu Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

Četrus vārtus gūstot slovēņu pussargam Josipam Iličičam, Itālijas futbola A sērijas vienība Bergāmo Atlanta otrdien iekļuva UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kur vietu nodrošināja arī Vācijas bundeslīgas klubs Leipzig.

"Atalanta" astotdaļfināla atbildes spēlē viesos ar rezultātu 4:3 (2:1) pārspēja "Valencia" futbolistus un divu maču summā uzvarēja ar 8:4.

Koronavīrusa izplatības dēļ mačs notika aiz slēgtām durvīm.

Spēles trešajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Iličičs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, bet 21.minūtē Kevins Gameiro izmantoja pretinieku kļūdu soda laukumā un izlīdzināja rezultātu. Pāris minūtes pirms pirmā puslaika beigām Iličičs ar vēl vienu "pendeli" atguva "Atalanta" komandai vadību.

Otrā puslaika sestajā minūtē Gameiro pēc piespēles soda laukumā ar galvu pārvirzīja bumbu mērķī un vēlreiz izlīdzināja rezultātu, bet spēles otrās daļas vidū Ferrans Torress izmantoja situāciju, kurā tālu no vārtiem bija izgājis "Atalanta" vārtsargs Martko Sportjello - jau 3:2 "Valencia" labā.

Tiesa, pēc četrām minūtēm Iličičs no aptuveni 13 metriem izlīdzināja rezultātu, vienlaikus nokārtojot sev "hat-trick". Viņš kļuvis par pirmo slovēni, kurš vienā Čempionu līgas spēlē guvis trīs vārtus.

Iličičs gan neapstājās un astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām netraucēts panāca 4:3. Viņš ir vēsturē pirmais futbolists, kurš Čempionu līgas izslēgšanas turnīra guvis četrus vārtus izbraukuma spēlē.

Tikmēr Leipcigas futbolisti savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja Anglijas premjerlīgas klubu Totenhemas "Hotspur", divu maču summā gūstot virsroku ar 4:0.

Mājiniekiem divus vārtus guva austriešu pussargs Marcels Zabicers.

Pirmie vārti tika gūti desmitajā minūtē, kad Timo Verners pēc neveiksmīga mēģinājuma iekarot pretinieku cietoksni piespēlēja Zabiceram, kurš ar sitienu aiz soda laukuma robežas panāca 1:0. 19.minūtē Verners ieraidīja bumbu tīklā, taču aizmugures dēļ vārti netika skaitīti.

Tiesa, pāris minūtes vēlāk Anhelino no galalīnijas piespēlēja bumbu soda laukumā, no kurienes to vārtos ar galvu pārvirzīja Zabicers - 2:0. Punktu mājinieku uzvarai pielika Ēmils Fošbergs, kurš trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, neilgi pirms nākšanas uz maiņu, no aptuveni desmit metriem ieraidīja trešo bumbu "Hotspur" vārtos.

Trešdien un nākamajā nedēļā tiks aizvadītas pārējās astotdaļfinālu atbildes spēles.

UEFA Čempionu līgā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas sezonu turpina UEFA Eiropas līgā, kuru sāka no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas.

UEFA Čempionu līgas uzvarētāja tiks noskaidrota 30.maijā Stambulā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta "Liverpool", kas finālā divu Anglijas premjerlīgas komandu duelī ar 2:0 uzvarēja Totenhemas "Hotspur".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi