Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Infantīno cer, ka jaunais FIFA klubu Pasaules kauss ienesīs 50 miljardus dolāru

Trešdien amatā pārvēlētais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno pauda cerību, ka organizācijas rīkotais klubu Pasaules kauss jaunajā formātā dos komerciālos ienākumus 50 miljardu ASV dolāru (44 miljardu eiro) apmērā.

Šobrīd FIFA klubu Pasaules kausā piedalās septiņas komandas, bet Infantīno mērķis ir turnīru paplašināt līdz 24 vienībām. Sākotnējās aplēses liecināja, ka turnīrs FIFA maciņā ienestu 25 miljardus dolāru, bet tagad potenciālie ienākumi ir dubultojušies.

"Ja mēs runājam par komercializāciju, tad ceram iegūt 50 miljardus, nevis 25. Neesmu pārliecināts, vai tik daudz iegūsim, bet uz to ceru," pauda Infantīno, neatklājot gan to, cik sezonu griezumā nauda tiks iekasēta.

Tikmēr AFP, atsaucoties uz savu anonīmu avotu, ziņo, ka tāds skaitlis ir maz ticams. Iepriekš 25 miljonu ienākumi tika aprēķināti no trim klubu Pasaules kausiem un trim FIFA Nāciju līgām - otrais no projektiem gan ir izgāzies, pat nepiedzīvojot dienasgaismu.

Jau ziņots, ka nākamie divi FIFA klubu Pasaules kausa turnīri notiks Katarā, kas ir arī 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra saimniece.

FIFA klubu Pasaules kauss iepriekš noticis Brazīlijā, Spānijā, Japānā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Marokā. Tajā piedalās sešas konfederāciju čempiones un viena komanda no turnīra rīkotājvalsts.

Paredzams, ka no 2021. gada klubu Pasaules kausā piedalīsies 24 komandas. Šādu formātu atbalsta FIFA prezidents Infantīno, taču tam nav Eiropas vadošo klubu atbalsta.

Ar četrām trofejām titulētākā turnīra komanda ir Madrides Real no Spānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi