Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Itālijas policistam piespriež cietumsodu par futbola līdzjutēja nogalināšanu

Tiesa Itālijā otrdien piesprieda sešu gadu cietumsodu policistam par futbola līdzjutēja nošaušanu, bet upura ģimene nosodīja šo sodu kā nepietiekamu un spriedums izpelnījās tiesas zālē esošo cilvēku svilpienus, vēstīja Itālijas ziņu aģentūra ANSA.Policists Luidži Spakarotella atzina savu vainu nogalināšanā aiz neuzmanības un tika notiesāts par to.

Tiesa sākotnēji bija izvirzījusi viņam apsūdzību slepkavībā, bet vēlāk to nomainīja ar apsūdzību nogalināšanā aiz neuzmanības.Tiesas prāva notika Toskānas reģiona Areco pilsētā, un prokurori bija pieprasījuši piespriest apsūdzētajam 14 gadu cietumsodu.Spakarotella 2007.gada 11.novembrī nošāva 28 gadus veco futbolkluba "Lazio" līdzjutēju Gabrieli Sandri pēc kautiņa izcelšanās starp "Lazio" un Turīnas futbolkluba "Juventus" līdzjutējiem kādā autostāvvietā.Pēc sprieduma pasludināšanas sabiedrības pārstāvji tiesas zālē izkliedza apvainojumus tiesnešiem. Nošautā līdzjutēja Gabrieles Sandri tēvs Džordžo Sandri nosodīja spriedumu kā apkaunojošu."Man ir kauns, ka esmu itālis, man ir kauns, ka esmu ticējis taisnīgumam. Laimīgā kārtā ir dievišķais taisnīgums, kas parūpēsies par Spakarotellu, un no tā viņam neizdosies izbēgt," sacīja Džordžo Sandri.Spakarotella nebija klāt tiesas zālē, bet pateica savam advokātam Federiko Bagatini, ka esot "raudājis no prieka" par spriedumu. "Es darīju pareizi, ticot taisnīgumam," sacīja notiesātais policists.Romas mērs Džanni Alemanno, kura pilsētā ir bāzējies "Lazio", paziņoja, ka ir "dziļi neapmierināts" ar šo spriedumu. Alemanno pirms tā pasludināšanas sacīja, ka ir nepieņemami aizstāt apsūdzību slepkavībā ar apsūdzību nogalināšanā aiz neuzmanības tik nopietnā jautājumā, "kas skāris ne vien viņa [Sandri] ģimeni, bet visu Romas pilsētu".Alemanno pauda cerību, ka prokurori spriedumu pārsūdzēs.Neilgi pēc Sandri nogalināšanas, kurš tobrīd sēdēja automašīnā kopā ar citiem līdzjutējiem, Spakarotella sacīja, ka neesot tēmējis uz viņu. "Es biju vismaz 200 metru attālumā, kā es to būtu varējis izdarīt? Pirmo šāvienu es raidīju gaisā, bet otrs gāja vaļā, kamēr es skrēju," sacīja policists.Sandri nāve izprovocēja vardarbīgas sadursmes starp futbola līdzjutējiem un policiju vairākās Itālijas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi