Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kamerūna izslēdz Ganu un iekļūst Āfrikas Nāciju kausa finālā

Kamerūnas futbola izlase ceturtdien sasniedza Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālspēli, kurā spēkosies ar Ēģipti.

Pusfināla mačā Kamerūna ar 2:0 (0:0) pārspēja Ganu. Rezultātu 72.minūtē atklāja Maikls Ngadeu, kurš ikdienā spēlē Čehijas komandā Prāgas Slavia, bet visus jautājumus par uzvarētāju kompensācijas laikā noņēma Kristians Basogogs no Dānijas vienības Olborgas AaB.

Turnīra finālspēle svētdien risināsies Gabonas galvaspilsētā Librevilā. Ēģipte ir sacensību titulētākā izlase ar septiņiem tituliem, kamēr Kamerūna un Gana dala otro vietu ar četrām balvām. Gana pusfinālā spēlēja sešas reizes pēc kārtas, tomēr titulu nav ieguvusi kopš 1982.gada, savukārt Kamerūna iepriekšējo reizi triumfēja 2002.gadā.

LETA jau vēstīja, ka pirmajā pusfināla mačā trešdien vārtus iesita pērn SynotTip Latvijas futbola virslīgā spēlējušais Aristīds Bansē, taču viņa pārstāvētā Burkinafaso valstsvienība zaudēja Ēģiptei. Spēles pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās neizšķirti 1:1, līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, kurā ar 4:3 pārāki bija ēģiptieši, divas bumbas atvairot vārtsargam Esaman El-Hadari.

Ēģipte no 2006. līdz 2010.gadam izcīnīja trīs čempionu tituli pēc kārtas, bet iepriekšējam finālturnīram Ēģipte nemaz nekvalificējās.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņu sāka 16 komandas, kas bija sadalītas četrās apakšgrupās. Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējā turnīrā 2015.gadā triumfēja Kotdivuāras izlase, kas pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Ganu, savukārt šogad kotdivuārieši nemaz neiekļuva izslēgšanas turnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi